Επικοινωνία Δένδια-Λαβρόφ για την αποστολή ενός ακόμη Beriev BE-200

Επικοινωνία Δένδια-Λαβρόφ για την αποστολή ενός ακόμη Beriev BE-200
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας (Δ) και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ (Sergey Lavrov) (Α), ανταλλάσουν έγγραφα κατά τη διάρκεια υπογραφής "Κοινού Μνημόνιου για τη διεξαγωγή του έτους ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας το 2021" στο Υπουργείο, Αθήνα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020. Όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τονίζει με σαφήνεια, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Ρωσίας άφησαν ανοιχτό παράθυρο για προσεχείς επικέψεις το φθινόπωρο και μίλησαν για τη δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει» γνωστοποιεί μέσω Twitter, ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, αναφέρει πως εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας και στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων για προσεχείς επισκέψεις το φθινόπωρο. Περαιτέρω, συζητήθηκαν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας και η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας.