Επικράτηση της Intracom σε διεθνή διαγωνισμό της Raytheon

Επικράτηση της Intracom σε διεθνή διαγωνισμό της Raytheon

Η εταιρεία θα αναλάβει τη σχεδίαση του νέου ψηφιακού επεξεργαστή δεδομένων του πυραύλου επιφάνειας-αέρος ESSM.

Η Intracom Defense Electronics (IDE) ανακοίνωσε σήμερα ότι κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό για τη σχεδίαση του νέου ψηφιακού επεξεργαστή δεδομένων (Digital Data Processor-DDP) του πυραύλου επιφανείας- αέρος ESSM (Evolved SeaSparrow Missile) που κατασκευάζει η εταιρεία Raytheon.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πολυετής συμμετοχή της IDE στο έργο, συμπεριλαμβανομένης της προβλεπόμενης παραγωγής του ESSM Block 1, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 20 εκατ. δολάρια.

Ο ψηφιακός επεξεργαστής δεδομένων είναι αναπόσπαστο μέρος του τμήματος καθοδήγησης του πυραύλου ESSM. Η τεχνική λύση της IDE βασίζεται στη νέα τεχνολογία System-on-Chip, που παράλληλα επιτυγχάνει επεκτασιμότητα και δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης.

Ο χρόνος υλοποίησης της νέας σχεδίασης είναι δύο έτη, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι φάσεις επαλήθευσης και πιστοποίησης.

Με 18 βιομηχανικούς εταίρους που εκπροσωπούν δέκα χώρες, ο πύραυλος ESSM είναι το κορυφαίο πρόγραμμα διεθνούς συνεργασίας για παραγωγή πυραύλων στον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Την επέκταση στην αγορά της Κρήτης εξετάζει η «Σκλαβενίτης»