Επιμένει ο διεθνής τύπος για απομάκρυνση Βαρουφάκη

Επιμένει ο διεθνής τύπος για απομάκρυνση Βαρουφάκη

Επανέρχεται η Bild- διαψεύδει η κυβέρνηση.

Ως θέμα χρόνου παρουσιάζει η εφημερίδα Bild την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση. Η γερμανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, σημειώνει: «Αρχικά ήταν ο κουλ υπουργός της Ελλάδας. Μετά ήταν ο ψεύτης υπουργός. Τώρα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών λέει να φεύγει».

Παράλληλα, σχολιάζονται οι selfies του Έλληνα Υπουργού με θαυμαστές του κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ενώ καταγράφεται μία σειρά γεγονότων τα οποία φέρονται να έχουν ενοχλήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα-μεταξύ των οποίων και η φωτογράφιση στο Paris Match και το πολυσυζητημένο βίντεο με τη χειρονομία (;) του Έλληνα Υπουργού.

Ως μία ακόμη αιτία απομάκρυνσης του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, η εφημερίδα παρουσιάζει και τις κάκιστες σχέσεις του κ. Βαρουφάκη με το Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.«Είναι θέμα χρόνου ο Βαρουφάκης να αποχωρήσει. Αυτό έχει τελειώσει. Έτσι θα αποκατασταθούν οι σχέσεις με την ΕΕ και την Γερμανία», δήλωσε κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα Bild.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της διαψεύδει το ενδεχόμενο παραίτησης του Έλληνα Υπουργού. Μάλιστα, το πρακτορείο Reuters φιλοξενεί δηλώσεις Έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος ξεκαθαρίζει: «Τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια, είναι έξω από την πραγματικότητα».

Τι απαντάει ο Βαρουφάκης μέσω Twitter
Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι φήμες περί απομάκρυνσής του από το υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάννης Βαρουφάκης αποφάσισε να μιλήσει ο ίδιος για το θέμα μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter.

«Κάθε φορά που οι διαπραγματεύσεις ζεσταίνονται, κάποια νέα φήμη περί παραίτησής μου, διάλυσης κ.λπ. ξεπηδά . Είναι κάπως διασκεδαστικό…», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στα αγγλικά ο υπουργός Οικονομικών.