Επιπλέον αποταμιεύσεις 5,4 τρισ. δολάρια μάζεψαν τα νοικοκυριά παγκοσμίως- Έτοιμα να ξοδέψουν ξανά

Επιπλέον αποταμιεύσεις 5,4 τρισ. δολάρια μάζεψαν τα νοικοκυριά παγκοσμίως- Έτοιμα να ξοδέψουν ξανά
Photo: pixabay.com
Επιπλέον χρήματα που αντιστοιχούν με πάνω από το 6% του παγκόσμιου ΑΕΠ μάζεψαν οι καταναλωτές σε όλον τον πλανήτη από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού. Ο κόσμος είναι έτοιμος να ξοδέψει ξανά.

Έξτρα αποταμίευση 5,4 τρισ. δολαρίων έχουν κάνει οι καταναλωτές παγκοσμίως από τότε που ξεκίνησε η πανδημία κορωνοϊού, ενώ γίνονται όλο και πιο σίγουροι για τις οικονομικές προοπτικές τους, ανοίγοντας τον δρόμο για ισχυρή ανάκαμψη της κατανάλωσης καθώς οι επιχειρήσεις κάνουν restart.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα νοικοκυριά μάζεψαν χρήματα που ισοδυναμούν με πάνω από το 6% του παγκόσμιου ΑΕΠ έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης Moody’s.

Την ίδια ώρα, η αυξανόμενη καταναλωτική εμπιστοσύνη παγκοσμίως υποδηλώνει ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να ξοδέψει ξανά, μόλις ανοίξουν τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, ο διεθνής δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board έφτασε στο πιο υψηλό από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία, δηλαδή από το 2005.