Επίσημα «ελεύθερος» ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Επίσημα «ελεύθερος» ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Τέλος στον επί 30 χρόνια έγγαμο βίο τους έβαλαν ο Ρώσος πρόεδρος και η Λουντμίλα Πούτινα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η Λουντμίλα Πούτινα αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης το 1983, ένας γάμος όμως που δεν άντεξε. Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση τα τελευταία χρόνια και σήμερα μπήκε επίσημα το «τέλος» στο κεφάλαιο της κοινής τους ζωής, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Έπειτα από 30 χρόνια έγγαμου βίου, το βιογραφικό του Πούτιν στον ιστότοπο της ρωσικής προεδρίας δεν αναφέρει πλέον την συζυγική του κατάσταση «παντρεμένος», όπως παρατήρησε το πρακτορείο Ιτάρ-Τας και επιβεβαιώθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Το πρακτορείο ρώτησε τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εάν αυτό σημαίνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει χωρίσει και επίσημα. «Αυτό σημαίνει ότι βγήκε το διαζύγιο», απάντησε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει πέρυσι το καλοκαίρι, ύστερα από την παράσταση μπαλέτου «Εσμεράλδα» που παρακολούθησαν στο μεγάλο παλάτι του Κρεμλίνου, ότι ο γάμος τους τελείωσε.

«Ο γάμος μας τελείωσε επειδή ουσιαστικά δεν βλεπόμασταν πλέον. Ο καθένας έχει τη δική του ζωή. Είναι ένα πολιτισμένο διαζύγιο», είχε πει η Λιουντμίλα. Ενώ ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως «Ήταν μια απόφαση που πήραμε από κοινού, βλεπόμασταν ελάχιστα μεταξύ μας, ο καθένας έχει τη δική του ζωή».

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι οι Ρώσοι πολιτικοί οφείλουν να καταθέτουν την 1η Απριλίου τις δηλώσεις πόθεν έσχες στις οποίες περιλαμβάνονται και τα περιουσιακά στοιχεία των μελών της οικογένειάς τους, γεγονός που τις καθιστά αυτομάτως και δηλώσεις οικογενειακής κατάστασης. Οι μοναδικές πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή του Πούτιν που αναγράφονται πλέον στο βιογραφικό του είναι αυτές που αφορούν τις κόρες του, Μαρία και Κατερίνα, που γεννήθηκαν το 1985 και το 1986 αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα:

«Καρφιά» Γερμανών επιχειρηματιών για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Νέες φήμες για διαζύγιο Ομπάμα – Μισέλ

«Από τα συσσίτια και τις αυτοκτονίες στο mini comeback»