Επίσημη αρχή για το «Social Impact Award»

Επίσημη αρχή για το «Social Impact Award»

Ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Επίσημη αρχή στις 20 Φεβρουαρίου για το Social Impact Award, που διοργανώνεται, για πρώτη φορά, στη χώρα μας, με στόχο να τονώσει τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλέψει και να προετοιμάσει τους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση, μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια, διαγωνισμούς και τελικά υλοποίηση των 3 δράσεων που θα ξεχωρίσουν.

Διαβάστε ακόμη: Το «Startup Europe Roadshow» στην Ελλάδα

Μέντορες, σύμβουλοι, συνεργάτες και χορηγοί του SIA δίνουν ραντεβού στο χώρο του Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα) την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους και να τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα και τις δράσεις του. Στην «Kick Off» εκδήλωση έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν 150 νέοι που θα έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους, κατόπιν σχετικής εγγραφής.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει για τέσσερις μήνες μέσα στους οποίους οι νέοι και οι φοιτητές που θα δηλώσουν συμμετοχή θα παρακολουθήσουν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια, προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο. Αφού γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση, θα ακολουθήσει το διαγωνιστικό κομμάτι από το οποίο θα αναδειχθούν 3 νικήτριες ομάδες, δύο από την κριτική επιτροπή και άλλη μία από τη διαδικτυακή παγκόσμια ψηφοφορία.

Διαβάστε ακόμη: «Εντατικά» μαθήματα για startups στο Public Συντάγματος

Το κάθε βραβείο περιλαμβάνει 3.000 ευρώ ως seed funding, εξάμηνη φιλοξενία στο χώρο του Impact Hub Athens όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να εξελίξουν την ιδέα τους, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί, πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του Impact Hub, το οποίο αποτελούν 8.000 επιχειρηματίες από 60 διαφορετικές πόλεις του κόσμου και τέλος συμμετοχή στο ευρωπαϊκό συνέδριο του Social Impact Award, που θα γίνει τον Ιούνιο και θα παραβρεθούν όλοι οι νικητές του SIA της κάθε χώρας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.socialimpactaward.gr