Επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Καζακστάν και το Τατζικιστάν

Επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Καζακστάν και το Τατζικιστάν
(210301) -- BEIJING, March 1, 2021 (Xinhua) -- Chinese President Xi Jinping, also general secretary of the Communist Party of China (CPC) Central Committee and chairman of the Central Military Commission, addresses the opening of a training session for young and middle-aged officials at the Party School of the CPC Central Committee (National Academy of Governance), March 1, 2021. (Xinhua/Wang Ye) (Photo by WANG YE / XINHUA / Xinhua via AFP) Photo: AFP
Το Πεκίνο έχει εντείνει πρόσφατα τις διπλωματικές προσπάθειές του στην κεντρική Ασία.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα συμμετάσχει σε περιφερειακή σύνοδο κορυφής και θα πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις στο Καζακστάν και το Τατζικιστάν από τις 2 ως τις 6 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο πρόεδρος Σι θα παρευρεθεί στην 24η σύνοδο του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αστάνα» και θα πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις στο Καζακστάν και το Τατζικιστάν, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χουά Σουνγίνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Πεκίνο έχει εντείνει πρόσφατα τις διπλωματικές προσπάθειές του στην κεντρική Ασία. Ο κινέζος πρόεδρος είχε ζητήσει την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων στη διάρκεια της συνόδου κορυφής που οργάνωσε τον περασμένο Μάιο η Κίνα και στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες χωρών της περιοχής.

Οι επίσημες επισκέψεις πραγματοποιούνται έπειτα από προσκλήσεις του προέδρου του Καζακστάν Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ και του προέδρου του Τατζικιστάν Εμομαλί Ραχμόν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: