Επισκεφτήκαμε το μοναδικό ενυδρείο της Αθήνας στο Golden Hall

Επισκεφτήκαμε το μοναδικό ενυδρείο της Αθήνας στο Golden Hall
Ένα ταξίδι στα βάθη των ωκεανών που αποτελεί μέρος του XPLORE Entertainment Center και συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση μέσα από την εξερεύνηση, το παιχνίδι και τη μάθηση.

Ο γοητευτικός και ανεξερεύνητος κόσμος του βυθού εξελίσσεται σε ένα μοναδικό ενυδρείο στο οποίο φιλοξενούνται περισσότερα από 2.000 ψάρια σε 19 ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές.

Μπαίνοντας στο ενυδρείο, πραγματικά δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις. Περιπλανηθήκαμε ανάμεσα σε μυστηριώδη πλάσματα και θαλάσσια είδη από τροπικά και εξωτικά μέρη.

Είδαμε από ψάρια, καρχαρίες και ιππόκαμπους, μέχρι σαλάχια και βασιλικούς κάβουρες.

Τα μάτια μου έψαχναν το αγαπημένο μου clown fish – το γνωστό στους περισσότερους, Νέμο. Είναι μικροσκοπικό – μεταξύ 10 και 18 εκατοστών – είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Το επιστημονικό του όνομα είναι Amphiprion ocellaris και είναι επίσης γνωστό ως ψάρι ανεμώνης διότι, για να επιβιώσει σε φυσικά περιβάλλοντα, πρέπει να συνεργαστεί με ανεμώνες.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε στη δεξαμενή με το μεσογειακό σαλάχι, ένα από τα μεγαλύτερα είδη σαλαχιών στον κόσμο γι’ αυτό αποκαλείται και σαλάχι γίγας. Επίσης, συναντήσαμε γαρίδες και καβούρια με εντυπωσιακά χρώματα που σε κάνουν να απορείς για το πόση ομορφιά και μοναδικότητα κρύβεται στο βυθό.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση, είναι ότι ο επισκέπτης μπορεί να έχει δωρεάν ηχητική ξενάγηση στα ελληνικά και στα αγγλικά μέσω QR Codes που υπάρχουν δίπλα σε κάθε δεξαμενή με πληροφορίες και λεπτομέρειες για το κάθε θαλάσσιο είδος.

Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε και εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράματα. Όπως ότι υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη καρχαριών, οι μελανόπτεροι, που κολυμπούν ασταμάτητα και για να ξεκουραστούν απομονώνουν ένα μέρος του εγκεφάλου τους και το κοιμίζουν, ενώ με το άλλο λειτουργούν κανονικά, οι καρχαρίες Bamboo, αρκετά φιλικοί με τον άνθρωπο (τους αρέσει να ξαπλώνουν πάνω σε κοράλλια Bamboo, εξ ου και το όνομά τους) και το είδος τριάκις, νυκτόβιος καρχαρίας με τρία πτερύγια.

Ολοκληρώνοντας την περιήγηση μας συνειδητοποιήσαμε ότι η απαράμιλλη ομορφιά της θαλάσσιας ζωής απειλείται από την σύγχρονη πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η προστασία αλλά και ο σεβασμός του μοναδικού υδάτινου κόσμου που μας περιβάλει.

Μια βόλτα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και σίγουρα θα επαναλάβουμε!

Μάθετε περισσότερα για όλες τις θεματικές ενότητες του XPLORE Entertainment Center στο www.x-plore.gr

Κλείστε τα εισιτήρια σας online με έκπτωση -10%: εδώ

XPLORE

Εμπορικό Κέντρο Golden Hall, 1ος όροφος

Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. – Κυρ.: 10.00 – 21.00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: