Επεισόδια και προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια και προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την 47η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020. Η 47η επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα εορτασθεί φέτος χωρίς την καθιερωμένη πορεία καθώς υπάρχει απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων και το Πολυτεχνείο θα παραμείνει κλειστό, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Θα υπάρξει δυνατότητα σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων να καταθέσουν στεφάνια το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από συνεννόηση με την Αστυνομία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κλειστές οι Πανεπιστημίου και Σταδίου. Η αστυνομία έδωσε εντολή να διαλυθεί η πορεία του ΚΚΕ.

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη στην Πανεπιστημίου, όπου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να κάνουν πορεία και συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις στην Πανεπιστημίου, οι οποίες κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης για να τους απωθήσουν.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, εκπρόσωπός της είπε στον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και θα πρέπει να διαλυθεί.

Σημειώνεται, ότι κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.