Επεισόδια στα Εξάρχεια – Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Επεισόδια στα Εξάρχεια – Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Φωτιές, μολότοφ και οδοφράγματα από διαδηλωτές στα Εξάρχεια μετά το τέλος της συγκέντρωσης στη μνήμη του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε πριν δέκα χρόνια, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Με δυο «Αύρες» που πήγαν πριν από λίγο στα Εξάρχεια, προσπαθεί η αστυνομία να ρίξει τα οδοφράγματα που έχουν στήσει νεαροί κουκουλοφόροι στις οδούς Στουρναρη Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη. Εξάλλου, πριν από λίγο έπιασε φωτιά μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Τα επεισόδια συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και αλλά αντικείμενα και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Ο μόνος κεντρικός δρόμος που έμενε κλειστός, ήταν η οδός Πατησίων από το ύψος της Λ. Αλεξάνδρας έως την Πανεπιστημίου. Στο μεταξύ, άνοιξαν για το επιβατικό κοινό, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Με κεντρικό σύνθημα “Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ”, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Σημειώνεται, ότι συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η ένταση μετά την πορεία 

Φωτιά ξέσπασε σε εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Εγνατία, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν με την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Άντρες της πυροσβεστικής έσπευσαν επί τόπου και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο κοντέινερ του εργοταξίου, στο ύψος του Άσυλου του Παιδιού, αλλά και της διάσπαρτες φωτιές στην οδό Εγνατία. Η αστυνομία προχώρησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελάκη για συμμετοχή στα επεισόδια.

Η ένταση συνεχίζεται, με ομάδες που έχουν ορμητήριο τη Θεολογική Σχολή, να βγαίνουν κατά διαστήματα στο οδόστρωμα και να πετάνε μολότοφ. Τα επεισόδια επικεντρώνονται στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.