Νέο μακελειό με νεκρούς αστυνομικούς και τραυματίες στο Ντάλας

Νέο μακελειό με νεκρούς αστυνομικούς και τραυματίες στο Ντάλας
Photo:

Άγνωστοι ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών αρχών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας.

Πέντε αστυνομικοί στο Ντάλας έπεσαν νεκροί από τα πυρά ελέυθερων σκοπευτών. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ένας ένοπλος έπεσε επίσης νεκρός από αυτοτραυματισμό κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, ενώ τουλάχιστον έντεκα είναι οι τραυματίες των αστυνομικών αρχών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο Ντέιβιντ Μπράουν, αρχηγός της αστυνομίας στο Ντάλας, δήλωσε ότι οι αρχές δε γνωρίζουν ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης των δραστών. Ακόμη, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας σημείωσε ότι ο «ύποπτος με τον οποίο διεξάγονται αυτή την ώρα διαπραγματεύσεις και ο οποίος αντάλλασσε πυρά με εμάς τα τελευταία 45 λεπτά είπε στους διαπραγματευτές ότι υπάρχουν βόμβες παντού” στο κέντρο της πόλης».

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, για τη σύλληψη των δραστών.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς για το περιστατικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επισκέπτεται την Πολωνία για να μετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ενημερώνεται συνεχώς για το περιστατικό, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος ‘Ερνεστ.

«Ο πρόεδρος ενημερώνεται για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας. Ζήτησε από τους συμβούλους του να τον ενημερώνουν για την κατάσταση όταν έχουν πρόσθετη πληροφόρηση», πρόσθεσε.

Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας.