Επιστολή Γλέζου σε Πούτιν για το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον Ρώσο πρόεδρο τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα προϊόντα της Ελλάδας. 

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος με αφορμή το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων που πλήττει και την χώρα μας.

Με επιστολή του στον Ρώσο πρόεδρο ζητάει τη μη εφαρμογή του ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα.

Ο κ. Γλέζος τονίζει στον Πρόεδρο Πούτιν ότι κατανοεί τους λόγους που ώθησαν το Ρώσο ηγέτη στην απόφαση να επιβάλλει εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντούτοις, όπως προσθέτει, «εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Γλέζου έχει ως εξής:

«Προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα Βλαντιμίρ Πούτιν

Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε». Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου. Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια. Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας.

Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ.
Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας

Μανώλης Γλέζος, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ»

Διαβάστε ακόμη: 

Η αναλυτική λίστα του ρωσικού εμπάργκο