Επιστρέφει στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας – «Ισχυρή πλειοψηφία» υπέρ του Τίμερμανς για την ηγεσία της Κομισιόν

Επιστρέφει στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας – «Ισχυρή πλειοψηφία» υπέρ του Τίμερμανς για την ηγεσία της Κομισιόν
epa07101822 Greek Prime Minister Alexis Tsipras arrives at the European Council summit in Brussels, Belgium, 18 October 2018. The European Council will focus on migration and internal security and also It will be followed by the Euro Summit in an inclusive format. EPA/FRANCOIS WALSCHAERTS / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκπροσωπηθεί από τον Ισπανό ομόλογό του.

«Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου θα επιλεγεί η νέα ηγεσία των θεσμικών οργάνων, για την επόμενη πενταετία, καταγράφηκε μια συντριπτική πλειοψηφία εναντίον της υποψηφιότητας του Μάνφρεντ Βέμπερ. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που δεν ενώνει αλλά διαιρεί την Ευρώπη και η οποία τελικά απορρίφθηκε».

Aυτό υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προσθέτοντας ότι: «Καταγράφηκε επίσης μια ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας του Φρανς Τίμερμανς, την οποία στηρίζουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης».

«Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, μέχρι να εξαντληθούν οι δυνατότητες απόλυτης συναίνεσης μεταξύ των κρατών μελών. Η Ελλάδα για άλλη μια φορά συντάχθηκε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια ανοικτή, προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη. Στην αυριανή συνάντηση των ηγετών, δεν θα παραβρεθώ λόγω των ανελαστικών υποχρεώσεων της προεκλογικής εκστρατείας. Θα με εκπροσωπήσει ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ», καταλήγει η ανάρτηση του Α. Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα πως οι διαφωνίες μεταξύ των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέστησαν δύσκολη τη συμφωνία για το ποιος θα αναλάβει τις ανώτατες θέσεις της Ένωσης.

«Θα βρούμε μια λύση αύριο», είπε ο Σάντσεθ μετά τη διακοπή των συνομιλιών των ηγετών της ΕΕ οι οποίες θα επαναληφθούν στις 12:00 ώρα Ελλάδας αύριο Τρίτη. «Αισθάνομαι τεράστια απογοήτευση βλέποντας πως η συμφωνία είναι πολύ δύσκολη λόγω των διαφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός.