Επιστρέφει στις αγορές το Netflix με ομόλογο δύο δισ. δολαρίων

Επιστρέφει στις αγορές το Netflix με ομόλογο δύο δισ. δολαρίων

Η εταιρεία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει περιεχόμενο μέσω της έκδοσης ομολόγων.

Το Netflix ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επιστρέφει στις αγορές για τρίτη φορά την τελευταία χρονιά, στοχεύοντας στην άντληση περίπου 2 δισ. δολαρίων για την παραγωγή νέου περιεχομένου.

Η τιμή των ομολόγων που έχει εκδώσει το Netflix αναμένεται να κινηθεί καθοδικά μετά την ανακοίνωση, καθώς το επιπρόσθετο χρέος αυξάνει το πιστωτικό ρίσκο της χώρας. Τον Απρίλιο το Netflix είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αντλήσει 1,5 δισ. δολάρια σε χρέος, μετά την έκδοση 1,6 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο πέρυσι. Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Netflix εκτιμάται από την Moody’s σε Ba3, δηλαδή «επισφαλής» ή «junk» (σκουπίδι).

Η εταιρεία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει περιεχόμενο μέσω της έκδοσης ομολόγων. Τη φετινή χρονιά αναμένεται να ξοδέψει περίπου 9 δισ. δολάρια σε περιεχόμενο. «Για μένα είναι μια κατάσταση win-win» σημειώνει ο Τζον Μακκέιν, διαχειριστής επενδύσεων υψηλής απόδοσης στην Diamond Hill Capital, «αγοράζεις την καλύτερη ποιότητα χρέους υψηλής απόδοσης και η Netflix αποκτά φθηνή χρηματοδότηση, ιδιαίτερη σε σχέση με την έκδοση νέων μετοχών». Όπως μεταδίδει το Reuters, τα νέα ομόλογα της Netflix θα αποτιμώνται σε δολάρια και ευρώ.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street η μετοχή της Netflix σημείωνε άνοδο της τάξης του 0,6%.

Η ανακοίνωση της Netflix έρχεται λίγες μόνο ημέρες αφότου η Uber Technologies σήκωσε δισεκατομμύρια δολάρια ρευστού από την αγορά ομολόγων υψηλών αποδόσεων μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Η ζήτηση για αγορά χρέους βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα κυρίως λόγω της μεγαλύτερης έλλειψης προσφοράς που καταγράφεται από το 2008, σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan. H υψηλή ζήτηση κρατά τα κόστη δανεισμού χαμηλά ακόμη και καθώς η Fed αυξάνει τα επιτόκια.