Επιστροφή στις αγορές το 2014 προαναγγέλλει ο Στουρνάρας

Επιστροφή στις αγορές το 2014 προαναγγέλλει ο Στουρνάρας

«Δεν θα χρειαστούμε δεύτερο κούρεμα χρέους» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsbatt.

«Η Ελλάδα είναι πιθανόν να επιστρέψει στις αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 “για να δοκιμάσει τα νερά”, εάν έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη κατά το πρώτο ήμισυ του επομένου έτους και έχει εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα» δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Αυτό θα είναι μία μεγάλη επιτυχία που θα μάς επιτρέψει να δοκιμάσουμε την αγορά με την έκδοση νέων ομολόγων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Αρχικά μικρού ύψους, για να δοκιμάσουμε την αγορά».

Σε ερώτηση εάν αυτό σημαίνει ότι το ομόλογα θα είναι ύψους τριών έως πέντε δισ. ευρώ, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: «Ίσως και μικρότερου».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα χρειασθεί και δεύτερο κούρεμα του χρέους διότι μπορεί να μειώσει το βάρος του δημοσίου χρέους με άλλους τρόπους, όπως η άμβλυνση των όρων των διεθνών πακέτων στήριξης.

 Διαβάστε ακόμη: «Περαιτέρω στήριξη της τάξεως των 10 δισ. ευρώ»