Επιστροφή του Νάιτζελ Φάρατζ στη βρετανική πολιτική σκηνή με το «Κόμμα για το Brexit»

Επιστροφή του Νάιτζελ Φάρατζ στη βρετανική πολιτική σκηνή με το «Κόμμα για το Brexit»
epa07231879 Former UKIP Leader Nigel Farage speaks at a 'Leave Means Leave Rally' in Central London, Britain, 14 December 2018. The campaign group 'Leave Means Leave' is calling for changes to British Prime Minister Theresa May's negotiations on the United Kingdom leaving the European Union. Supporters of the campaign group are calling for No Deal on Brexit.' EPA/WILL OLIVER

Ο Βρετανός υποστηρικτής της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ στοχεύει στη συμμετοχή στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες.

Το νέο κόμμα που υποστηρίζει ο Νάιτζελ Φάρατζ – πρώην επικεφαλής του κόμματος UKIP και θερμός υποστηρικτής του Brexit – αναγνώρισε επίσημα η Εκλογική Επιτροπή. Το όνομα του κόμματος είναι «Κόμμα για το Brexit» και επικεφαλής του η Κάθριν Μπλέικλοκ, η οποία στις γενικές εκλογές του 2017 δεν κατάφερε να εκλεγεί ως υποψήφια του UKIP στο Γκρέιτ Γιάρμουθ.

Η αναγνώριση του νέου κόμματος θα του επιτρέψει να θέσει τους υποψήφιους του για τις επόμενες γενικές εκλογές και ήδη έκανε γνωστό ότι θα υπάρχουν υποψήφιοι στην Αγγλία, την Ουαλία, και στην Σκοτία. Επιπλέον, ο Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα με το Κόμμα για το Brexit στις ευρωεκλογές του Μαϊου, εάν η Βρετανία δεν αποχωρήσει από την ΕΕ μέχρι τότε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ