Επιταχύνεται η στροφή του Spotify στο podcast με την εξαγορά μίας ακόμη εταιρείας

Επιταχύνεται η στροφή του Spotify στο podcast με την εξαγορά μίας ακόμη εταιρείας
Η επένδυση σε εταιρείες παραγωγής ηχητικού περιεχομένου αποτελεί στρατηγικό βήμα για την εξέλιξη της εταιρείας streaming.

της Grace Dobush

Ο κολοσσός του streaming, Spotify, μόλις απέκτησε την εταιρεία podcasting Parcast. Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε την Τρίτη το πρωί, είναι ένα ακόμη βήμα στη μετάβαση του Spotify από τη μουσική στον ήχο.

Η Parcast είναι το στούντιο που βρίσκεται πίσω από δημοφιλείς εκπομπές όπως οι Cults, Serial Killers και Mythology, και έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει πάνω από 20 νέα podcasts αργότερα φέτος.

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, από τους οποίους 96 εκατομμύρια πληρώνουν για την υπηρεσία, το Spotify δεν έχει ακόμη καταστεί κερδοφόρο, κυρίως επειδή καταβάλλει δικαιώματα για τη μουσική που προσφέρει.

Η αγορά εταιρειών podcasting δίνει στο Spotify τη δυνατότητα να προσφέρει περιεχόμενο στους καταναλωτές, χωρίς να ανησυχεί για όλο αυτό το χρήμα που καταβάλλει για κάθε μουσικό κομμάτι που παίζεται στην πλατφόρμα.

Έχουν περάσει λιγότερο από δύο μήνες από τότε που το Spotify ανακοίνωσε την εξαγορά των εταιρειών podcasting Gimlet Media και Anchor – μιας εταιρείας παραγωγής podcast υψηλής ποιότητας και μιας υπηρεσίας διανομής, αντίστοιχα. Το Recode είχε αναφέρει τότε ότι μόνο η Gimlet είχε κοστίσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια στο Spotify.

Οι εξαγορές αποτελούν μέρος της ευρύτερης εξέλιξης του Spotify: ο διευθύνων σύμβουλος, Daniel Ek, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι πιστεύει πως πάνω από το 20% του συνόλου των ακροάσεων στο Spotify θα αφορά μη μουσικό περιεχόμενο και ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει περισσότερες εταιρείες podcasting το 2019.

Η Spotify εισήχθη στο χρηματιστήριο με απευθείας εγγραφή τον Απρίλιο του 2018 με αποτίμηση περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.