Επίθεση από αγνώστους στα γραφεία του «Πρώτου Θέματος»

Επίθεση από αγνώστους στα γραφεία του «Πρώτου Θέματος»

Καταδίκη του γεγονότος από τα κόμματα.

Επίθεση από ομάδα 30 αγνώστων πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 20.00 στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στην οδό Αγράφων 5 στο Μαρούσι.

Έσπασαν τζαμαρίες με βαριοπούλες, πέταξαν μπογιές μαύρες και κόκκινες και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. Στη συνέχεια πέταξαν στον αέρα έντυπο υλικό, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από την αστυνομία.

Καταδίκη από την κυβέρνηση
Την επίθεση που έγινε απόψε στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα καταδίκασε η κυβέρνηση. «Κάθε μορφή βίας, απ’ όπου και αν προέρχεται, θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

«Καταδικάζουμε δριμύτατα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατίας μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την επίθεση
Την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. «Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας επιπλέον ότι «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας, από όπου κι αν προέρχεται».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«
Κανενός είδους ένσταση η διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της . Ως εκ τούτου η σημερινή επίθεση είναι μια πράξη καταδικαστέα».

Ανακοίνωση ΑΝΕΛ
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπως καταδικάζουν και κάθε μορφή βίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Γιώργος Βλάχος