Επίθεση Καμμένου στον Ερντογάν: «Στον τρελό δεν μπορείς να απαντήσεις»

Επίθεση Καμμένου στον Ερντογάν: «Στον τρελό δεν μπορείς να απαντήσεις»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πανος Καμμένος μιλάει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής μετά από ομιλία του στη ΔΕΘ προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, τον Σεπτέμβριο του 2013. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL

Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια αναφέρθηκε στον Τούρκο πρόεδρο ο υπουργός Άμυνας για τους Έλληνες στρατιωτικούς και τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

 

Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα για πρώτη φορά μετά από τα απανωτά επεισόδια με την Τουρκία, αναφέρθηκε στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας με δημοσιογράφους για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για ένα «προσχεδιασμένο» επεισόδιο από την Άγκυρα και σημείωσε ότι «τώρα δεν μπορούν να τους ρίξουν καμία μεγάλη καμπάνα γιατί δεν βρήκαν τίποτα».

Σε ερώτηση για το «χειρότερο σενάριο», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μνημόνευσε την κινηματογραφική ταινία «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου»: «Αν δεις το Εξπρές του Μεσονυχτίου θα δεις ότι κι αυτόν που ‘ρίξαν στις φυλακές τους, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά». Ο Πάνος Καμμένος απέκλεισε και τους ισχυρισμούς ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή των 8 Τούρκων.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας με την Άγκυρα, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: «Τι κανάλι επικοινωνίας; Εδώ μιλάμε για τον Ερντογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια, τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις»; Και λίγο αργότερα: «Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και που η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου, μπορεί να κρατήσει (ενν. η κράτηση των δύο) και 15 χρόνια η ιστορία. Στον τρελό δεν μπορείς να απαντήσεις. Είναι αξιόπιστος συνομιλητής τώρα ο Ερντογάν»;

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Ότι υπάρχει μια ένταση, υπάρχει. Μπορεί αυτοί να θέλουν να προκαλέσουν, αλλά να ξέρετε ότι η κατάσταση των τουρκικών δυνάμεων είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή. Το 80% των τεθωρακισμένων τους είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό, σε πιλότους κλπ. βρίσκεται εκτός στρατεύματος. Η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι αυτή που περίμεναν». Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου, αν παραβιάσουν εθνική κυριαρχία, θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης που αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν, χωρίς να υποχωρούμε από τις δικές μας θέσεις».