Επίθεση με μαχαίρι στη Μελβούρνη (φωτογραφίες – βίντεο)

Επίθεση με μαχαίρι στη Μελβούρνη (φωτογραφίες – βίντεο)

«Τρεις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν. Δυστυχώς, ο ένας από αυτούς είναι νεκρός», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι που διαπράχθηκε στη Μελβούρνη, γνωστοποίησε η αυστραλιανή αστυνομία πριν από λίγο. Στο βίντεο που κάνει τον γύρο των social media ο άνδρας διακρίνεται να κρατά ένα μαχαίρι και να κατευθύνεται προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια καταφέρνουν να τον ακινητοποιήσουν.

Οι πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Guardian, αναφέρουν πως ο άντρας επιτέθηκε σε περαστικούς, τραυμάτισε τρία άτομα, προτού πέσει και ο ίδιος τραυματισμένος – πιθανότατα από αστυνομικά πυρά. Η αστυνομία της Βικτόρια γνωστοποίησε πως ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί. «Η αστυνομία ζητεί από όποιον βρισκόταν εκεί κατά το περιστατικό να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Αρχικά η αστυνομία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε αυτοκίνητο στην Μπερκ Στριτ. Αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί κοντά ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό και όπως βγήκαν έξω από το όχημά τους ήρθαν αντιμέτωποι με έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι και τους απειλούσε», διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. «Την ίδια ώρα περαστικοί φώναζαν ότι κάποιοι άνθρωποι από τον κόσμο είχαν μαχαιρωθεί», προσθέτει στην ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, «ένας άντρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο υπό συνοδεία. Πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση». «Τρεις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν. Δυστυχώς, ο ένας από αυτούς είναι νεκρός. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες που να μας κάνουν να σχετίζουμε το γεγονός με τρομοκρατική επίθεση» ανέφερε ο επικεφαλής της Αστυνομίας, Ντέιβιντ Κλέιτον. «Προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται το περιστατικό ως τρομοκρατικό, αλλά θα εξετάσουμε αν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση», σημείωσε.

«Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό ερευνώνται. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι πολίτες καλούνται να την αποφεύγουν», σημειώνει η αστυνομία και κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάποια λεπτομέρεια να επικοινωνήσει. Η υπηρεσία πυροτεχνουργών έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ έχουν σβήσει τη φωτιά στο αυτοκίνητο και η μονάδα αντιμετώπισης βομβιστικών περιστατικών ερευνά την περιοχή για να διαπιστώσει ότι είναι ασφαλής. Η αστυνομία δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε αυτό το στάδιο, καταλήγει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.