Επίθεση Ρουβίκωνα στο εστιατόριο του Μποτρίνι στο Χαλάνδρι

Επίθεση Ρουβίκωνα στο εστιατόριο του Μποτρίνι στο Χαλάνδρι
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Είχαν «προαναγγείλει» την επίθεση μετά το σάλο που είχαν προκαλέσει καταγγελίες μαθητευόμενου σεφ για τις συνθήκες εργασίας σε εστιατόριο του σεφ, στην Κέρκυρα.

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» επιτέθηκαν σε εστιατόριο που ανήκει στον γνωστό σεφ, Έκτορα Μποτρίνι, στην οδό Βασ. Γεωργίου, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα άτομα αυτά έσπασαν την κεντρική πόρτα του καταστήματος και στη συνέχεια πέταξαν μπογιές, ενώ αμέσως μετά αποχώρησαν. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Ο «Ρουβίκωνας» ανέβασε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι βαριές βιομηχανίες της Ελλάδας, τουρισμός και επισιτισμός/εστίαση, είναι σύγχρονα κάτεργα για τους εργαζόμενους και χρυσορυχεία για τα μεγάλα αφεντικά. Το κράτος είναι εκεί να βάλει πλάτη στο κεφάλαιο. Η νέα κυβέρνηση δέκα μόλις μέρες μετά την εκλογή της είχε ως μέλημα να καταργήσει την αυτονομία του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ με προεδρικό διάταγμα, τα οποία πλέον υπάγονται στο υπουργείο. Το μέλλον τα επόμενα χρόνια είναι ήδη γραμμένο. Από την μία το κράτος με όλο και περισσότερες δυνάμεις βρίσκεται στις υπηρεσίες του διεθνούς και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία, περνώντας αντεργατικούς νόμους και καταστέλλοντας τις όποιες φωνές αντίστασης. Από την άλλη το κεφάλαιο κάνει την δουλειά του συσσωρεύοντας όλο και περισσότερο πλούτο στα χέρια του, στις πλάτες κυρίως των εργατών και γενικότερα των μικρομεσαίων. Μονόδρομος για την τάξη μας είναι η μαχητική αντιπολίτευση στον δρόμο και η οργάνωση σε πρωτοβάθμια σωματεία», ενώ κλείνει με τη φράση «ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ».