Επίθεση του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο του Αλίμου

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο του Αλίμου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίθεση στο δημαρχείο του Αλίμου πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα το πρωί της Δευτέρας. Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Επίθεση στο δημαρχείο του Αλίμου πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή το θάνατο οδηγού απορριμματοφόρου στις 16 Νοεμβρίου.

O Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει ότι «στις 16 του Νοέμβρη στις 05:00 το ξημέρωμα ένας ακόμη άνθρωπος, ο Πέτρος Χατζημιχαηλίδης, οδηγός σε απορριμματοφόρο του δήμου Αλίμου, χάνει τη ζωή του στην μάχη για το μεροκάματο. Αδιευκρίνιστες, λένε, οι συνθήκες του “ατυχήματος”. Οι αιτίες όμως που τα τελευταία τρία χρόνια οδήγησαν στον θάνατο σχεδόν 50 εργαζόμενους στους ΟΤΑ και καμιά 150αρια τραυματίες, αρκετοί πολύ σοβαρά, είναι σαφείς και ξεκάθαρες».

«Σαραβαλιασμένα οχήματα, εργοτάξια παγίδες θανάτου, διπλοβάρδιες & εντατικοποίηση της δουλειάς, μη εκπαιδευμένο προσωπικό που εργάζεται με “ελαστικές μορφές απασχόλησης”, σε εργασίες που απαιτούν εμπειρία και εξειδίκευση. Οι 6μηνες ή οι 8μηνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους, το προσωπικό μόνιμα ελλιπές και τα είδη προστασίας κοστίζουν. Η αδιαφορία δημαρχαίων και λοιπών παρατρεχάμενων για την ασφάλεια ή τις συνθήκες δουλειάς είναι κανόνας στους περισσότερους δήμους, χωρίς ο Άλιμος να αποτελεί εξαίρεση», σημειώνει στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η σημερινή ενέργεια μας εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες & αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο».