Επιτυχημένη η ελληνική παρουσία στο «Mobile World Congress 2015»

Επιτυχημένη η ελληνική παρουσία στο «Mobile World Congress 2015»

Οι ελληνικοί φορείς προκάλεσαν θετικές εντυπώσεις και προχώρησαν σε σημαντικές επαφές για μελλοντικές συνεργασίες.  

Σαράντα φορείς, με περισσότερα από 120 στελέχη, αποτέλεσαν την ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress 2015, τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε για 10η χρονιά στη Βαρκελώνη.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Enterprise Greece, δημιουργήθηκαν θετικές εντυπώσεις από την Ελληνική συμμετοχή ενώ, πέραν της επιχειρηματικής δικτύωσης, η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε και επισκέψεις «επιχειρηματικής διπλωματίας», καθώς εκπρόσωποι του ΣΕΚΕΕ και του Enterprise Greece, συνοδευόμενοι από την ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου, επισκέφθηκαν τα εθνικά περίπτερα πολλών άλλων χωρών με στόχο την ανάπτυξη προοπτικών συνεργασίας στο μέλλον.

Σημαντικές χαρακτηρίζονται οι επαφές που πραγματοποίησαν και οι εκπρόσωποι του οργανισμού Enterprise Greece, κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Στελέχη του πραγματοποίησαν συνολικά 30 συναντήσεις με διεθνείς εταιρείες, με σκοπό την προβολή της Ελλάδας για την πραγματοποίηση επενδύσεων και εξαγωγών στον κλάδο της τεχνολογίας και την προώθηση νέων συνεργασιών με το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα.

Το INNOVATHENS δημιούργησε επαφές για συνεργασία με το FIWARE, μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευρωπαϊκού και παγκόσμιου δικτύου στήριξης κι επιχειρηματικότητας ενώ δέχτηκε πρόταση υποστήριξης από την AmazonWeb, την οποία και μελετά με ενδιαφέρον.

Τέλος, εκπρόσωποι του ΣΕΚΕΕ και του INNOVATHENS συναντήθηκαν με ομολόγους τους του οργανισμού Mobile World Capital, που είναι η σύμπραξη των επιχειρηματικών και ερευνητικών φορέων της Βαρκελώνης, και αντάλλαξαν εμπειρίες και ιδέες για συνεργασία τους στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ