Επιβεβαίωσε τη συμφωνία με Gazprom η Μυτιληναίος

Επιβεβαίωσε τη συμφωνία με Gazprom η Μυτιληναίος
Ο πρόεδρος της Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλάει στην εκδήλωση της Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιον της Ελλάδος, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας με αφορμή της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από την ίδρυση του εργοστασίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συμφωνία υπεγράφη χθες 1 Ιουνίου 2020 από την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom και Γενική Διευθύντρια της Gazprom Export Elena Burmistrova και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της MYTILINEOS Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Η Μυτιληναίος ΑΕ επιβεβαίωσε τη σύναψη συμφωνίας με την Gazprom export LLC για μία μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρει η Μυτιληναίος σε σχετική ανακοίνωση στο ΧΑ, η συμφωνία υπεγράφη χθες 1 Ιουνίου 2020 από την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom και Γενική Διευθύντρια της Gazprom Export Elena Burmistrova και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της MYTILINEOS Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Η σύμβαση προβλέπει ετήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου για την περίοδο έως το 2030.

Με αυτήν την κίνηση ενισχύεται περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα της MYTILINEOS στην αγορά φυσικού αερίου της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, η μακροχρόνια αυτή σύμβαση θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη αποδοτικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της εταιρείας και των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υπογραμμίζει η Μυτιληναίος.