Εποπτεία αγοράς: Νέα πρόστιμα 32.500 ευρώ για παράνομο εμπόριο σε 327 ελέγχους

Εποπτεία αγοράς: Νέα πρόστιμα 32.500 ευρώ για παράνομο εμπόριο σε 327 ελέγχους
Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί σε κεντρικά σημεία σε Ναύπλιο και Άργος πραγματοποιούν ελέγχους στα έγγραφα των πολιτών πρώτη μέρα της νέας απαγόρευσης της κυκλοφορίας, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020. Στο Ναύπλιο αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στον κόμβο Αγίας Ελεούσας και έλεγχαν οδηγούς κατά την είσοδό τους αλλά και κατά την έξοδο τους από την πόλη. Οι ένστολοι σταματούσαν τους οδηγούς, έλεγχαν αν στα ΙΧ βρίσκονταν μέχρι δύο άτομα, στη συνέχεια ζητούσαν τα απαραίτητα έγγραφα ή το sms που θα πρέπει να διαθέτουν οι πολίτες προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν, ενώ το πρόστιμο έχει αυξηθεί στα 300 ευρώ για τους παραβάτες. Αν και πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι πολίτες φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένοι και είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα ή είχαν στείλει το απαραίτητο sms τα οποία επεδείκνυαν στους αστυνομικούς, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί, κυρίως ηλικιωμένοι, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα πρόστιμα 32.500 ευρώ επιβλήθηκαν, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων η οποία ανακοινώνει την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

Ειδικότερα: 

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 15.03.2021 έως και 21.03.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 327 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 34 παραβάσεις που αφορούσαν το παράνομο εμπόριο.

2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Πελοπόννησο και Αττική.

3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 32.500 ευρώ για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν.4446/16 που αφορά στη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).

4. Κατασχέθηκαν 62 τεμάχια απομιμητικών ειδών.