Επτά + 1 λόγοι για να μην έχεις ανασφάλιστο το όχημα σου

Επτά + 1 λόγοι για να μην έχεις ανασφάλιστο το όχημα σου

Το υπουργείο Οικονομικών ήδη στέλνει ειδοποιητήρια σε όσους δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους και οι κάτοχοι υπολογίζονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο.

Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας

Τι είναι προτιμότερο; Να έχεις ασφαλίσει το όχημά σου και να είσαι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση ή να μην το έχεις με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η στάση; Δηλαδή να υποπέσεις σε ατύχημα και να πληρώνεις τη ζημιά (το λιγότερο γιατί αν υπάρχει και τραυματισμός…) από την τσέπη σου, επειδή δεν έχεις κάλυψη; Να πληρώνει το Επικουρικό Κεφάλαιο (που δεν έχει χρήματα) επειδή εσύ δεν έχεις;

Να είσαι εσύ ο «έξυπνος» ή ο «πονηρός» που δεν ασφαλίζεσαι και οι άλλοι τα κορόιδα;

Επειδή λοιπόν η ασφάλιση είναι στάση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στους άλλους οδηγούς αλλά και στους πεζούς που διασχίζουν τον ίδιο δρόμο, η Anytime υπενθυμίζει 7 + 1 λόγους να προλάβεις να ασφαλίσεις το όχημά σου!

1. «Δεν ασφαλίζω το αυτοκίνητό μου για να γλιτώσω λίγα ευρώ», μπορεί να αποδειχθεί οικονομικά ασύμφορη, καθώς μπορεί να αποφέρει μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο (σε περίπτωση ατυχήματος με υλική ζημιές ή σωματικές βλάβες, ακόμα περισσότερο).

2. Εκτός από την ασφάλεια που θα αναγκαστείς να κάνεις, μόλις λάβεις το ειδοποιητήριο από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, θα πρέπει να καταβάλλεις παράβολο 250 ευρώ υπέρ του Δημοσίου.

Αν αποφασίσεις να μην ακολουθήσεις την διαδικασία, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στέλνει τα στοιχεία σου στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του για την επιβολή των κυρώσεων. Ποιες είναι αυτές;

3. Αφαίρεση των πινακίδων, άδειας ικανότητας και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

4. Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.

5. Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

6. Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

7. Καταβολή ολόκληρης της αποζημίωσης του άλλου αυτοκινήτου σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα με δική σου υπαιτιότητα. Φαντάζεσαι να προκαλέσεις άθελά σου και σωματική βλάβη στον άλλο οδηγό;;
Ο τελευταίος και σημαντικότερος λόγος:

8. Αξίζει όλο αυτό για να γλυτώσεις ένα μικρό ποσό τον μήνα και μην λες ότι δεν θα συμβεί σε μένα..

Πηγή: news247.gr