Επτά ισχυροί παίχτες ενδιαφέρονται για τον ΑΔΜΗΕ

Επτά ισχυροί παίχτες ενδιαφέρονται για τον ΑΔΜΗΕ

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος –Καμία παράταση από ΔΕΗ.

Τα περί παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΑΔΜΗΕ διέψευσε την Τετάρτη η ΔΕΗ, τονίζοντας πως ισχύει η ανακοινωθείσα προθεσμία της 9ης Μαΐου 2014.

Για το διαχειριστή του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από εταιρείες του εξωτερικού και διεθνή αποταμιευτικά και επενδυτικά funds.

Η πώληση αφορά το 66% του ΑΔΜΗΕ και σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, μετά και την πετυχημένη έκδοση ομολόγου της ΔΕΗ, περισσότεροι όμιλοι ζήτησαν πληροφορίες για τον διαγωνισμό.

Πρόκειται ήδη για επτά υποψήφιους επενδυτές και ανάμεσά τους, τον ιταλικό Διαχειριστή, ΤΕRΝΑ, την κινεζική State Grid Corporation of China, η οποία το 2012 είχε αγοράσει τον Διαχειριστή της Πορτογαλίας, έναν ακόμα όμιλο του εξωτερικού και τέσσερα διεθνή funds.

Η Goldman Sachs σε έκθεσή της για τη ΔΕΗ τοποθετεί την αξία του ΑΔΜΗΕ σε 1,5 δισ. ευρώ.

Τέλος ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε χθες ότι αναθέτει στην εταιρεία Alstom Grid Spa, η οποία μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό, το έργο, της τάξης των 45 εκατ. ευρώ, των υποσταθμών για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων. Πρόκειται για την «Ομάδα Γ» του διαγωνισμού που αφορά στον υποσταθμό Ζεύξης 150kv στο Λαύριο, τις υπαίθριες διατάξεις σύνδεσης με τον σταθμό του Λαυρίου και τρεις υποσταθμούς των 150 kv στη Σύρο, την Πάρο και τη Νάξο.

Διαβάστε ακόμη: 

Έκδοση ομολογιακού δανείου 700 εκατ. ευρώ από την ΔΕΗ

Θυγατρική στην Τουρκία από τη ΔΕΗ