Επτά συμβουλές που θα σας κάνουν να δείτε το επιχειρείν με άλλο μάτι

Επτά συμβουλές που θα σας κάνουν να δείτε το επιχειρείν με άλλο μάτι
Photo: pixabay.com
Σύμφωνα με το Small Business Trends, απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας βιώσιμης και επιτυχημένης επιχείρησης, είναι η προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από αυτή.

Το επιχειρείν είναι ένας διαρκής αγώνας που χαρακτηρίζεται από την ανάληψη ρίσκων, την αντιμετώπιση προκλήσεων και εξωγενών παραγόντων ικανών να αναπροσδιορίσουν το αρχικό business plan. Παρά τις καθημερινές δυσκολίες που σχετίζονται με τον έντονο ανταγωνισμό και την ανάγκη για επιβίωση, υπάρχουν και πολλές έντονες συγκινήσεις που μας υπενθυμίζουν γιατί αξίζει τον κόπο αυτό το επιχειρηματικό ταξίδι.

Ανεξαρτήτως του μεγέθους της επιχείρησης, το management είναι απαιτητική και σκληρή δουλειά. Εκτός από το κομμάτι των διαδικασιών και της παραγωγής, στην εξίσωση μπαίνει και η διαχείριση των ανθρώπινου δυναμικού, το χτίσιμο ισχυρών ομάδων και η προσωπική ανέλιξη των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση, αν αγαπάς αυτό που κάνεις και είσαι αφοσιωμένος, η εργασία γίνεται διασκεδαστική, ακόμη και εθιστική, υπό την έννοια ότι το γραφείο συνδέεται με κάτι δημιουργικό και ευχάριστο.

Σύμφωνα με το Small Business Trends, απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας βιώσιμης και επιτυχημένης επιχείρησης, είναι η προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από αυτή. Για να αντλήσετε ικανοποίηση από αυτό που κάνετε και να νιώσετε ότι έχετε πάρει τη σωστή απόφαση, έχουμε συγκεντρώσει επτά χρήσιμες συμβουλές προσωπικής ανάπτυξης που θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε τη μικρή επιχειρηματική σας ζωή.

Βρείτε τη χαρά στην επιχείρησή σας

Πολλοί επιχειρηματίες μπαίνουν  στο επιχειρείν επειδή αγαπούν τις προκλήσεις και τις αλλαγές. Ωστόσο, αυτό το συναίσθημα μπορεί μερικές φορές να εξασθενίσει με τα χρόνια. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια βιώσιμη εταιρεία, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε τη διαδικασία.

Μην παραλείπετε τη γυμναστική

Η φροντίδα της επιχείρησής σας απαιτεί πολύ χρόνο. Αλλά είναι σημαντικό να μην παραμελείτε και την προσωπική σας υγεία. Η φυσική κατάσταση είναι ένα σημαντικό στοιχείο της υγιούς ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Χρησιμοποιήστε την ενσυναίσθηση

Η ικανότητα κατανόησης των πελατών σας είναι απαραίτητη ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείστε. Γι’ αυτό και η ενσυναίσθηση θεωρείται τόσο σημαντικό συστατικό για μια επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή βασισμένη σε μακροχρόνιες συνεργασίες και σε σχέσεις εμπιστοσύνης.

Κερδίζοντας χρήματα από το σπίτι

Η εργασία στο σπίτι είναι μια ελκυστική επιλογή για πολλούς επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, η καλύτερη διαχείριση του προσωπικού χρόνου – μιας και γλιτώνετε άσκοπες μετακινήσεις και κίνηση, η πολύωρα meetings – σας επιτρέπει να επενδύσετε στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων και πολύτιμων γνώσεων.

Επιλέξτε μια προσοδοφόρα θέση για την εκκίνηση σας

Είναι σημαντικό να βρείτε μια επαγγελματική θέση που σας αρέσει. Αλλά είναι απαραίτητο να βρείτε μια που να σας εξασφαλίζει προοπτική. Ορισμένες βιομηχανίες είναι πιο κατάλληλες αυτή τη στιγμή για να βγάλουν χρήματα από άλλες και εδώ χρειάζεται να αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε την  έρευνα που απαιτείται.

Δημιουργήστε έναν χώρο εργασίας στο σπίτι που εμπνέει την παραγωγικότητα

Ο τρόπος που είναι διαμορφωμένος ο χώρος εργασίας σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό των εργασιών που ολοκληρώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν είναι θέμα feng shui, αλλά οργάνωσης. Όσο πιο minimal και τακτοποιημένο είναι το γραφείο σας, τόσο λιγότεροι οι περισπασμοί και πιο εύκολη η διαδικασία της συγκέντρωσης.

Η τεχνολογία είναι μονόδρομος

Ακόμη και αν δεν θεωρείτε τον εαυτό σας tech freak, ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, επιβάλλεται να αναπτύξετε την ικανότητά σας να συνδέεστε σε προσωπικό επίπεδο με τους πελάτες. Η τεχνολογία μπορεί να διευκολύνει ορισμένους τύπους επικοινωνίας. Αλλά μερικές φορές έχει ένα κόστος. Φροντίστε ώστε να αξιοποιείτε με μέτρο και σύνεση τα νέα τεχνολογικά εργαλεία, διότι ο κίνδυνος να γίνει κατάχρηση και να εκτεθείτε, είναι μεγάλος.