«Επτά στις δέκα αλλαγές τρόπου διοίκησης αποτυγχάνουν»

«Επτά στις δέκα αλλαγές τρόπου διοίκησης αποτυγχάνουν»

Σύμφωνα με την CEO της Sargia Partners, Γεωργία Καρτσάνη, ο σύγχρονος ανταγωνισμός δεν προσφέρεται για πολλές αλλαγές.

Στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το 70% των πρωτοβουλιών για αλλαγή στον τρόπο διοίκησης μιας εταιρείας που απαιτούνται αποτυγχάνουν, επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της Sargia Partners Γεωργία Καρτσάνη σε συνέντευξη τύπου.

Επισήμανε, επίσης, ότι ήδη το 45% των εταιρειών με υψηλές επιδόσεις παγκοσμίως δίνουν μεγάλη έμφαση στην ενδο-εταιρική επικοινωνία προκειμένου να προβάλλουν τις αξίες και το όραμα του οργανισμού για να κατανοήσουν τι αλλάζει και γιατί, ενώ το 47% αυτών εκπαιδεύουν τους ηγέτες τους στο να οδηγούν και να υλοποιούν αλλαγές στη διοίκηση, ώστε η εταιρεία να είναι ανθεκτική και να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάπτυξη του τρόπου ηγεσίας μιας εταιρίας, που αποτελεί τον καταλύτη για τη μετεξέλιξη και την ανάπτυξη των οργανισμών/εταιριών, με στόχο την αλλαγή τους προκειμένου να προσαρμοστούν και λειτουργήσουν αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα.

Αναφερόμενη εκτενώς στις αλλαγές που παρατηρούνται διεθνώς και επηρεάζουν το διεθνές επιχειρείν, έδωσε έμφαση μεταξύ άλλων στην επιρροή που αποκτούν οι γυναίκες καθώς ελέγχουν πλέον το 70% των δαπανών διεθνώς, με τα εισοδήματα που αποκτούν να αυξάνονται από 6 τρισ. δολάρια το 2002, σε 9,8 τρισ. δολάρια το 2007 και με εκτίμηση να αυξηθούν στα 15,6 τρισ. δολάρια το 2017.