Eπτά τρόποι με τους οποίους γίνεστε ενοχλητικός

Eπτά τρόποι με τους οποίους γίνεστε ενοχλητικός

Τον γνωρίζετε…. υπάρχει ένας σε κάθε γραφείο. Ίσως να ακούει μουσική στη διαπασών. Ή να κοινοποιεί τα ηλεκτρονικά μηνύματα σε όλους.

Τον γνωρίζετε…. υπάρχει ένας σε κάθε γραφείο. Ίσως να ακούει μουσική στη διαπασών. Ή να κοινοποιεί τα ηλεκτρονικά μηνύματα σε όλους. Όμως πότε ήταν η τελευταία φορά που αναρωτηθήκατε αν εσείς ενοχλείτε τους συναδέλφους σας;

Αν έχετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω συνήθειες, τότε μάλλον εσείς είστε αυτός που προσπαθούν να αποφύγουν οι συνάδελφοί σας.

1. Μετακυλύετε τη δουλειά σε άλλους.
Δε μιλάμε για ανάθεση – αυτό είναι διαφορετικό. Μιλάμε για περιπτώσεις όπου επανειλημμένα πασάρετε εργασίες σε υπαλλήλους γιατί βαριέστε να τις κάνετε εσείς. Χρειάζεστε κάποιον να βοηθήσει όσο λείπετε από το γραφείο; Βρείτε ένα τρόπο να του ανταποδώσετε τη χάρη ώστε να μην θεωρηθείτε αγνώμων.

2. Επιμένετε να διορθώνετε πράγματα για να γίνουν τέλεια – μόνος σας.
Αν είστε τύπος που συνεχώς αρνείται να βρεθεί από κοντά με τους συναδέλφους σας σε σχέση με κάποια εργασία, θα προκαλέσετε δυσαρέσκεια. Πιθανότατα χάνετε χρόνο και χρήμα προσπαθώντας να επιτύχετε τα δικά σας άπιαστα πρότυπα. Γιατί δεν προσπαθείτε να θέσετε νέα πρότυπα; Ικανοποιηθείτε με 80% επιτυχία όχι με το 100%. Σταματήστε να κυνηγάτε την τελειότητα και εστιάστε στο να εκτελείτε σε ικανοποιητικό βαθμό εργασίες.

3. Συχνά φωνάζετε δίνοντας εντολές.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να αναθέτετε εργασίες και να δίνετε εντολές. Καθιερώστε μια πιο ευχάριστη και αποτελεσματική επικοινωνία με τους υπαλλήλους σας. Αυτό θα τους επιτρέψει να αρχίσουν να προτείνουν δικές τους λύσεις αντί να τους επιβάλετε τη δική σας.

4. Είστε απών.
Μήπως πάντα απουσιάζετε από εξόδους με συναδέλφους ή άλλες δραστηριότητες; Χάνετε έτσι την ευκαιρία να μιλήσετε σε πιο χαλαρό κλίμα με τους υπαλλήλους σας και μάθετε τις ιδέες τους. Παρότι δε χρειάζεται να είστε φίλος τους, το να ισχυροποιήσετε λίγο τις επαγγελματικές σας σχέσεις μαζί τους σχεδόν πάντα αποδίδει.

5. Συμπεριφέρεστε αντιεπαγγελματικά.
Το τι θεωρείται χαλαρό και τι όχι διαφέρει από εργασιακό χώρο σε εργασιακό χώρο, αλλά υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που είναι απαράδεκτες ασχέτως μέρους. Για παράδειγμα: το κουτσομπολιό, η αποκάλυψη πολλών προσωπικών πληροφοριών, και οι κακοί τρόποι – μερικά παραδείγματα. Το ότι είστε το αφεντικό δε σημαίνει ότι μπορείτε να συμπεριφέρεστε με τους παραπάνω τρόπους.

6. Σας αρέσει να γκρινιάζετε.
Ο αρνητισμός σας μπορεί να εμποδίζει τους υπαλλήλους σας από το να είναι ευχαριστημένοι. Η θετική διάθεση και η αισιοδοξία δεν έχουν πάντα θέση βέβαια, αλλά ο συνεχής αρνητισμός ρίχνει τη διάθεση των υπαλλήλων σας.

7. Συνεχώς σπαταλάτε αδίκως χρόνο στις συναντήσεις.
Οι συναντήσεις είναι ο Νο.1 λόγος που σκοτώνει την παραγωγικότητα. Ιδίως εσείς δε θα πρέπει να αλλάζετε τη συζήτηση στις συναντήσεις κάνοντας άσκοπες ερωτήσεις. Δεν ξοδεύετε ασκόπως μόνο το χρόνο των υπαλλήλων σας, αλλά και το δικό σας. Να είστε σαφής και εστιασμένος στο αντικείμενο.