Έρχεται ανασχηματισμός: Τα σενάρια και οι πιθανές εκπλήξεις

Έρχεται ανασχηματισμός: Τα σενάρια και οι πιθανές εκπλήξεις
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου, την Τρίτη 14 Απριλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Σαΐτας

Ποιοι βασικοί υπουργοί της κυβέρνησης φαίνεται ότι θα μετακινηθούν στο κόμμα.

Μέσα στην εβδομάδα, ακόμη και αύριο Τετάρτη, είναι πιθανό να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται σήμερα στην Ιθάκη για το διάγγελμα εξόδου της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής.

Οι πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέα εικόνα στο υπουργικό συμβούλιο με πολλές εξωκοινοβουλευτικές εκπλήξεις και μετακινήσεις στο κόμμα βασικών υπουργών της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να μετακινηθεί στο κόμμα και την θέση του να καταλαμβάνει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Εκτός κυβέρνησης, αναμένεται να βρεθούν η Λυδία Κονιόρδου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Δημήτρης Αποστόλου.

Αμετακίνητοι αναμένεται να παραμείνουν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος ενώ ανέπαφο θα μείνει το οικονομικό επιτελείο με τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Χουλιαράκη να παραμένουν στο τιμόνι του.

Δεδομένο είναι ότι αμετακίνητος θα παραμείνει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

Την πόρτα της εισόδου στην κυβέρνηση αναμένεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να δουν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας και ο διευθυντής της Κ.Ο. Κώστας Ζαχαριάδης δεν αποκλείεται να δούμε και μεγάλες εκπλήξεις και να υπουργοποιούνται στελέχη όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ένα σενάριο τέλος, θέλει την επιστροφή του Νίκου Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεδομένου ότι η πορεία προς τις κάλπες θα χαρακτηριστεί από υψηλή πόλωση, η πιθανότητα μετακίνησης Παππά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα είναι μεγάλη.