Έρχεται εξαγορά – «μαμούθ» στη φαρμακοβιομηχανία

Έρχεται εξαγορά – «μαμούθ» στη φαρμακοβιομηχανία

Η AbbVie προχωράει στην εξαγορά της Pharmacyclics έναντι 21 δισ. δολαρίων.

Στην εξαγορά της Pharmacyclics έναντι το ποσού των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να προχωρήσει η φαρμακοβιομηχανία Abbvie.

Στόχος της Abbvie είναι να ενισχύσει τις πωλήσεις της στον τομέα των ογκολογικών φαρμάκων, καθώς η Pharmacyclics είναι η παραγωγός εταιρεία των πλέον διαδεδομένων σκευασμάτων για το καρκίνο, όπως τo Imbruvica.

Σε ό,τι αφορά στις λεπτομέρειες της εξαγοράς, η Abbvie θα πληρώσει 261,25 δολάρια ανά μετοχή, ενώ για την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα αξιοποιήσει υφιστάμενα κεφάλαια, μετοχές, αλλά και νέα δάνεια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Abbvie, Richard Gonzalez, σχολιάζοντας την συμφωνία, δήλωσε: «To Imbruvica δεν είναι απλώς συμπληρωματικό στον τομέα ογκολογίας της Abbvie, έχει επιδείξει ισχυρή κλινική αποτελεσματικότητα σε ένα ευρύ φάσμα αιματολογικών κακοηθειών».

Σημειώνεται πως οι πωλήσεις του Imbruvica, το οποίο έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ για τέσσερις μορφές καρκίνου του αίματος, αναμένεται να αγγίξουν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια εντός του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία της Pharmacyclics.