Έρχεται η μεγαλύτερη εγγραφή στην Wall Street όλων των εποχών;

Έρχεται η μεγαλύτερη εγγραφή στην Wall Street όλων των εποχών;

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η IPO της Alibaba θα ξεπεράσει ακόμα και αυτή του Facebook. 

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές σχετικά με την εγγραφή της Alibaba την επόμενη εβδομάδα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Όπως μεταδίδει το BBC, ετοιμάζεται το μεγαλύτερο IPO στην ιστορία της Wall Street που μπορεί να φτάσει τα 22 δισ. δολάρια.

Για να γίνει κατανοητή μια τέτοια επιτυχία, αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάιο του 2012, το Facebook είχε συγκεντρώσει 16 δις. δολάρια, έχοντας το ρεκόρ για διαδικτυακή εταιρεία.

Παράλληλα, οι αναλυτές αποτιμούν την Αlibaba μεταξύ 100 και 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη στιγμή που η αντίστοιχη αξία της Google ανέρχεται στα 400 δισ. δολ. και της Facebook στα 200 δισ. δολ.

Και αυτό γιατί η Αlibaba καλύπτει πάνω από τα τρία τέταρτα των online πωλήσεων στην Κίνα, τη στιγμή που το 50% των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο κάνει αγορές online.

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει το BBC, η IPO Alibaba μπορεί να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία εάν ξεπεράσει τα 22, 1 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ που συγκέντρωσε η κινεζική κρατική τράπεζα, Agricultural Bank of China, το 2010.

Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, τα ετήσια έσοδά της ενισχύθηκαν κατά 40 με 50%, ενώ τα περιθώρια κέρδους είναι πάνω από 40%.

Διαβάστε ακόμη: 

Alibaba: Έρχεται η «νέα» Amazon

To «μαγικό τζίνι» της Alibaba