Έρχεται ο browser που μπλοκάρει αυτόματα τις διαφημίσεις στα κινητά

Έρχεται ο browser που μπλοκάρει αυτόματα τις διαφημίσεις στα κινητά

Αν είστε από αυτούς που απεχθάνονται τις διαφημίσεις στο Διαδίκτυο-πόσο μάλλον όταν μπαίνετε από το κινητό-τότε σας έχουμε καλά νέα!

Η Adblock Plus, δημιουργός του πιο δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης αποκλεισμού διαφημίσεων στον κόσμο, λανσάρει το δικό του browser για κινητά τηλέφωνα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε πως θέλει να παράσχει στους χρήστες έναν τρόπο να μπλοκάρουν τις διαφημίσεις αυτόματα όταν σερφάρουν στο Διαδίκτυο μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Στα συν του εγχειρήματος της Adblock Plus συγκαταλέγεται και το γεγονός πως οι χρήστες μπορούν να δουν με ακρίβεια τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους και να εξοικονομήσουν χώρο κάνοντας λιγότερα downloads.

Μέχρι στιγμής, ο νέος browser είναι διαθέσιμος μόνο για συσκευές Android, όμως αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και μια έκδοση για iOS. Η έκδοση του browser της Adblock Plus για υπολογιστές, η οποία μπλοκάρει επίσης αυτόματα τις διαφημίσεις, έχει καταγράψει περισσότερα από 400 εκατομμύρια downloads από το 2006, όταν και έκανε την εμφάνισή του.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, ο αριθμός των ατόμων που έχουν χρησιμοποιήσει το λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων έχει αυξηθεί σταθερά και έχει διαμορφωθεί στα 144 εκατομμύρια χρήστες ή διαφορετικά στο 5% των παγκόσμιων χρηστών Διαδικτύου, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Adobe.

Οι ψηφιακές επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τα διαφημιστικά έσοδα, δεν θα αντιμετωπίσουν το νέο εγχείρημα της Adblock ως ευχάριστη είδηση. Όμως, η Adblock υπερασπίστηκε τον browser της σημειώνοντας ότι δεν μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις. Στην πραγματικότητα, η αποστολή του είναι να προωθήσει μη ενοχλητικές διαφημίσεις.