Έρχεται το Samsung Galaxy S6

Έρχεται το Samsung Galaxy S6

Το νέο flagship κινητό της Samsung είναι μεταλλικό και σηματοδοτεί τη στροφή της εταιρείας προς το design στην premium κατηγορία.

Ακόμα και οι φανατικότεροι φίλοι και χρήστες των -εξαιρετικών κατά τα άλλα- τηλεφώνων της «οικογένειας» Galaxy δεν αρνούνται πως από το 2012 και το S3 λίγα έχουν αλλάξει στο σχεδιασμό του κορυφαίου μοντέλου της σειράς.

Το handset απλώς μεγάλωνε, τα specs γίνονταν εντυπωσιακότερα, οι οθόνες της είναι πάντα οι καλύτερες της αγοράς, αλλά το πανταχού παρόν πλαστικό ήταν πάντα ένα «αγκάθι», ειδικά όταν ο ανταγωνιστής είναι η Apple με τη γνωστή της ικανότητα να «μαγεύει» το κοινό με το design της και που το 2014 έσπασε όλα τα ρεκόρ κερδοφορίας με τις πωλήσεις του iPhone 6.

Η Samsung αυτό αποφάσισε, επιτέλους, να το αλλάξει. Και την 1η Μαρτίου στo Mobile World Congress της Βαρκελώνης θα παρουσιάσει το νέο της «όπλο» για το οποίο το μόνο που επισήμως γνωρίζουμε είναι η εικονιζόμενη… πρόσκληση. Τι άλλο είναι γνωστό μέχρι σήμερα για αυτό;

-Καταρχάς το Samsung S6 θα είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο. Το πλαστικό φεύγει και έρχεται το πιο γυαλιστερό, πιο μοντέρνο και πιο ανθεκτικό μέταλλο.

-Το λειτουργικό του θα είναι απαλλαγμένο από τις «υποχρεωτικές» εφαρμογές που φόρτωναν κάθε καινούργια συσκευή και καταλάμβαναν χώρο, οι περισσότερες θα είναι προαιρετικά download.

– Θα προσφέρεται σε διάφορα χρώματα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα είναι μπλε, μπλε-πράσινο, χρυσό και άσπρο. Αλλά όχι και μαύρο.

– Θα έχει κυρτές άκρες σαν το Galaxy Note Edge; Κανείς δεν είναι βέβαιος. Αν έχει, τότε θα πρόκειται για διαφορετικό μοντέλο, το φημολογούμενο Galaxy S Edge.

– Οι φήμες λένε πως δεν θα έχει το ταχύτερο chip του κόσμου -το Snapdragon 810 Qualcomm- στον επεξεργαστή του. Προβλήματα στην ανάπτυξή του έκαναν τη Samsung να μην το προτιμήσει.

Όμως η κυκλοφορία του S6 αναμένεται να προκαλέσει εκνευρισμό στην Apple και για έναν ακόμα λόγο: σύμφωνα με εικόνες του σασί του τηλεφώνου που διέρρευσαν στο Nowhereelse -ένα site που είχε διαρρεύσει πέρσι τις ακριβείς διαστάσεις και σχήμα του iPhone 6- το νέο τηλέφωνο της Samsung μοιάζει σε βαθμό παρεξηγήσεως με τα iPhone 6 και 6 Plus καθώς είναι αλουμινένιο, unibody, με παρόμοια «σχάρα» ηχείων στο κάτω μέρος και την έξοδο των ακουστικών στο ίδιο σημείο, στοιχεία που όλα διαφέρουν από την υλοποίηση στο Galaxy S5.