Έρχεται συμφωνία – «μαμούθ» 35 δισ. δολαρίων της Uber με κινεζική ανταγωνίστρια

Έρχεται συμφωνία – «μαμούθ» 35 δισ. δολαρίων της Uber με κινεζική ανταγωνίστρια
epa04944340 A picture made available on 23 September 2015 shows a view of Didi Kuaidi's smartphone app for customers shown on a mobile phone along a road in Beijing, China, 22 September 2015. With almost 20 million cars sold last year, China is the largest passenger cars market in the world and chronic traffic congestions in many of its cities like Beijing is one of the reasons why taxi and car hailing smartphone apps offered by Didi Kuaidi and Uber Technologies Inc. are widely popular with commuters. EPA/HOW HWEE YOUNG

Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal με την εταιρεία Didi Chuxing έχει ήδη δρομολογηθεί.

Η Uber βρίσκεται κοντά σε μια κίνηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο χώρο της μίσθωσης ταξί στην Κίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης ύψους 35 δισ. δολαρίων με την ανταγωνίστρια κινεζική Didi Chuxing. Το πρακτορείο επικαλείται συγκεκριμένες διαρροές οι οποίες περιλαμβάνουν ανώνυμες πηγές και έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Ως μέρος αυτή της συμφωνίας, το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η κινεζική θυγατρική της Uber, η Uber China, θα κατέχει το 20% της νέας εταιρείας και η Didi θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων στη μητρική Uber, η αξία της οποίας ήδη εκτιμάται στα 68 δισ. δολάρια.

Μια ανάρτηση η οποία αποδίδεται στον συνιδρυτή της Uber, Τράβις Κάλανικ, αναφέρεται στη συγχώνευση των δύο εταιρειών, και κάνει το γύρο του διαδικτύου, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή η κίνηση αναμενόταν να ανακοινωθεί στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

«Ως επιχειρηματίας, έχω μάθει ότι η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από το να ακούω τις σκέψεις σας αλλά και να κάνω αυτό που λέει η καρδιά σας», φέρεται να έγραψε ο Κάλανικ. «Uber και Didi Chuxing έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια στην Κίνα αλλά καμία από τις δύο δεν αποφέρουν κέρδη. Η εξασφάλιση κερδοφορίας αποτελεί το μοναδικό δρόμο για να χτιστεί μια σταθερή επιχείρηση η οποία θα εξυπηρετεί οδηγούς, πολίτες και πόλεις σε μακροπρόθεσμη βάση».

Την προηγούμενη εβδομάδα οι κινεζικές αρχές έκαναν δεκτές τις δραστηριότητες εταιρειών όπως η Uber και η Didi, αφαιρώντας από το χάρτη τις «γκρίζες» ζώνες στις οποίες δεν είχαν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν.