Έρχεται στην Αθήνα ο «Σούπερ Μάριο»

Έρχεται στην Αθήνα ο «Σούπερ Μάριο»
epa07645378 President of the European Central Bank (ECB) Mario Draghi arrives at the Eurogroup meeting in Luxembourg, 13 June 2019. The Eurogroup will discuss inequality in the eurozone, based on the European Commission analysis and also will have a presention of the outcome of the IMF's Article IV consultation with the euro area. EPA/JULIEN WARNAND Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην Αθήνα ο Μάριο Ντράγκι.

Ο διοικητής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι έρχεται στην Αθήνα για να τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών για την επιτυχή θητεία του στην ΕΚΤ, αλλά και για τη διάσωση του ευρώ στη διάρκεια της κρίσης.

Ο κ. Ντράγκι επρόκειτο να έρθει στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Λουκά Παπαδήμου, στις 3 Ιουλίου, πλην όμως η ημερομηνία τής εδώ άφιξής του συνέπεσε με τις εκλογές και έτσι η επίσκεψή του μετατέθηκε για τις αρχές Οκτωβρίου. Να σημειώσω ότι η ακριβής ημερομηνία άφιξής του δεν ανακοινώνεται για ευνόητους λόγους, επειδή στο παρελθόν ο κ. Ντράγκι είχε γίνει στόχος τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Πρωθυπουργός αποδίδει μεγάλη σημασία στην επίσκεψη Ντράγκι στην Αθήνα εν όψει και των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.