Έρχεται στην Ελλάδα το κορυφαίο πρόγραμμα προσφορών στον κόσμο

Ο Αλέξανδρος Κωστούλας μιλά για το αραβικό fund, την συνεργασία με τα Public και μας παρουσιάζει το “The Entertainer”.

Της Μαρίας Ακριβού

Οι ειδικοί της αγοράς συνηθίζουν να λένε πως η καταναλωτική συμπεριφορά είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Ακόμα και σε περιόδους κρίσης ο καταναλωτής είναι διατεθειμένος να ξοδέψει χρήματα για λόγους αναψυχής αρκεί να γνωρίζει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που αγοράζει είναι «value for money».

Τι θα λέγατε εάν υπήρχε μια εταιρεία που σας είχε έτοιμες προτάσεις για μοναδικές αποδράσεις, καλό φαγητό και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και σας υποσχόταν εξοικονόμηση έως και €60,000 από μια πληθώρα 850 εξαιρετικής ποιότητας Προσφορών «1+1 Δώρο» στην εστίαση, ψυχαγωγία, αναψυχή, ομορφιά, ευεξία και τόσα άλλα στην Αθήνα αλλά και σε ξενοδοχεία πολυτελείας σε όλο τον κόσμο;

Το Κορυφαίο Πρόγραμμα Προσφορών «1+1 Δώρο», «ΤHE ENTERTAINER», που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, ήρθε στη χώρα μας για να προσφέρει αξεπέραστη οικονομία στη διασκέδαση. Το μόνο που χρειάζεται είναι η αγορά του οδηγού και με 39 ευρώ ο χρήστης έχει αυτομάτως πρόσβαση και εκπτώσεις σε εστιατόρια, spa, θέατρα, ξενοδοχεία και πολλά άλλα καταστήματα της Αθήνας.

Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στην οικογένεια του «ΤHE ENTERTAINER»
Μολονότι το “»ΤHEENTERTAINER» παρέχει τις υπηρεσίες του στην παγκόσμια αγορά από το 2001, όταν και ιδρύθηκε στο Ντουμπάι από την Donna Benton, εντούτοις στη χώρα μας έκανε την παρθενική του εμφάνιση μόλις πριν από μια εβδομάδα, ενώ στην Κύπρο βρίσκεται ήδη από το 2010. Ο βασικός λόγος αυτής της καθυστερημένης τοποθέτησης στην εγχώρια αγορά είναι, όπως αναφέρει αποκλειστικά στο fortunegreece.com ο Γενικός Διευθυντής του «ΤHEENTERTAINER» στην Ελλάδα, Αλέξανδρος Κωστούλας, καθαρά θέμα στρατηγικής.

«Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της αρχικά στη Μέση Ανατολή και στην Ασία, σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κόνγκ. Η ελληνική αγορά παρέμενε μέχρι πρότινος ανώριμη. Ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό για εμάς το κατά πόσο ο Έλληνας θα ήταν σε θέση να δοκιμάσει κάτι μέσω προσφοράς. Γενικά δεν ήταν στην ιδιοσυγκρασία του το να ψάχνει την προσφορά της ημέρας. Αυτό έχει αλλάξει ριζικά και το βλέπουμε κυρίως από τους νέους ηλικίας 35-40 ετών που ψάχνουν περισσότερο για την έξοδό τους».

Πρόκειται για έναν οδηγό πόλης που προτρέπει όλη την οικογένεια να δοκιμάσει νέες εμπειρίες και να γνωρίσει μερικά από τα καλύτερα στέκια της Αθήνας. Εκτός από ένα καλό εστιατόριο ή ένα καλό μπαρ, ο χρήστης του «ΤHEENTERTAINER» μπορεί να απολαύσει την εμπειρία του να μάθει χορό ή πολεμικές τέχνες, να πάει θέατρο ή να κάνει σπα.

MR ENTERTAINER

Ένας έξυπνος τρόπος για να γνωρίσεις καινούρια μαγαζιά
Κάθε εταιρεία πριν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του «ΤHE ENTERTAINER» έχει περάσει από ενδελεχή έλεγχο από τα μέλη της διοίκησης. Με την ιδιότητα του πελάτη επισκέπτονται διάφορα μέρη, τα οποία στη συνέχεια αξιολογούν με βάση την καθαριότητα του μαγαζιού, την άμεση εξυπηρέτηση, την ευχάριστη ατμόσφαιρα και το επίπεδο των υπηρεσιών. Εάν μείνουν οι ίδιοι ευχαριστημένοι τότε προχωρούν στο επόμενο βήμα που είναι η πρόταση για επικείμενη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες τους.

«Είναι μια win-win σχέση που ωφελεί και τους επιχειρηματίες, αφού τους γνωρίζει ολοένα και περισσότερος κόσμος που έχει την οικονομική δυνατότητα να ξοδέψει κάποια χρήματα. Ο αρχικός τους φόβος ήταν κατά πόσο ένα τέτοιο project θα μπορούσε να δουλέψει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Φαίνεται πως το καταφέραμε, αφού κατά την περίοδο των capital controls κλείσαμε και τις περισσότερες συμφωνίες».

Το ετήσιο κόστος για μια επιχείρηση που, εφόσον πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, επιθυμεί να μπει στην οικογένεια του «ΤHEENTERTAINER» κυμαίνεται ανάλογα με το είδος και τον κλάδο στον οποίο ανήκει από 135 έως 295 ευρώ. Μέχρι στιγμής 182 Αθηναϊκές επιχειρήσεις έχουν μπει στον κατάλογο και μαζί με τα ξενοδοχεία ο αριθμός τους αγγίζει τις 850. «Υπολογίζουμε ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάιο θα έχουμε φτάσει τις 300 επιχειρήσεις. Παράλληλα εξετάζουμε να εισάγουμε στις επιλογές του χρήστη το informal dining, αλλά και extreme sports».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των συνεργατών του “ΤHE ENTERTAINER συγκαταλέγονται η Uber και το Trip Advisor.

«Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις στην Ελλάδα»
Όπως αποκαλύπτει ο κ. Κωστούλας, υπάρχουν και άλλες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν εν ευθέτω χρόνο στη χώρα μας από την οικογένεια Al Zarooni, καθώς η εγχώρια αγορά εμφανίζει προοπτική. Όσο για το «ΤHE ENTERTAINER» ο στόχος είναι να αποτελέσει μια βιώσιμη επένδυση που θα υπάρχει στην ελληνική αγορά για τα επόμενα 5-10 χρόνια. «Παρά τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, είναι ένας εξωστρεφής λαός που θέλει οι υπηρεσίες που αγοράζει ακόμη και αν πρόκειται για μια έξοδο φαγητού , να είναι προστιθέμενης αξίας. Και επειδή όλα είναι θέμα ψυχολογίας υπάρχει και μετρητής κέρδους, έτσι ώστε κάθε φορά που ο πελάτης χρησιμοποιεί τα κουπόνια του “ΤHE ENTERTAINER” να ενημερώνεται ηλεκτρονικά για τα χρήματα που έχει εξοικονομήσει. Όταν πιστεύεις σε κάτι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Πιστεύουμε στην Ελλάδα και τις δυνατότητές της για αυτό και ήρθαμε να επενδύσουμε εδώ. Υπάρχουν ευκαιρίες παρά την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά».

ADIL ZANOORI PHOTO

Επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα νησιά
Σχεδόν ένας χρόνος έρευνας αγοράς χρειάστηκε για την τοποθέτηση του εν λόγω project στην ελληνική αγορά. Σήμερα η ομάδα στην Ελλάδα αποτελείται από 7 άτομα, τα οποία μέχρι τον Φεβρουάριο, που θα γιορτάσει και τα πρώτα της γενέθλια, θα έχουν αυξηθεί σε 9. «Για το 2016 ο στόχος μας είναι να βγει αρχικά ένας οδηγός για την Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια για τα πιο τουριστικά νησιά της χώρας».

Ο κ. Κωστούλας προσθέτει πως η αποκλειστική συνεργασία με τα Public ήταν μάλλον μοιραία. Ο ίδιος τονίζει πως τα Public επελέγησαν ακριβώς επειδή ήταν πολύ μπροστά σε θέματα τεχνολογίας και αφουγκράστηκαν το concept και την ιδιαιτερότητα της ιδέας πολύ γρήγορα.

«Το επιχειρείν στην Ελλάδα θυμίζει τον τρόπο που οι Έλληνες πίνουν τον καφέ τους»
Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στα ΗΑΕ, όπου ο πατέρας του διατέλεσε καθήκοντα Πρέσβη, ο Γενικός Διευθυντής του “THE ENTERTAINER”, παρατηρεί πως στο εξωτερικό είναι πολύ πιο μεθοδικοί οι επιχειρηματίες αφού έχουν ήδη σκεφτεί πώς θα πάνε την εταιρεία τους στο επόμενο βήμα, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που όλη η διαδικασία μαζί με την γραφειοκρατία θυμίζουν κατά πολύ τον τρόπο που οι Έλληνες απολαμβάνουν τον καφέ τους. «Από τα πέντε λεπτά που θα χρειαζόταν για να γίνει μια δουλειά, συνήθως διαρκεί αρκετές ώρες. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να είσαι πάνω από όλα άνθρωπος και ειλικρινής και σίγουρα οι μελλοντικοί συνεργάτες σου θα σε πιστέψουν. Τα χρήματα βρίσκονται. Η δυσκολία κρύβεται στο να βρεις τα κατάλληλα άτομα. Εξίσου σημαντικό είναι να πειραματίζεσαι με παράλληλες ιδέες, έχοντας πάντα στο νου σου ποιο θα είναι το επόμενο «the next big thing».

Smile-Athens_FB-cover_851x315-2

Το προφίλ του ΤHE ENTERTAINER
Πρόκειται για το Κορυφαίο Πρόγραμμα Προσφορών «1+1 Δώρο», που ιδρύθηκε το 2001 από την DonnaBenton και παρέχει οικονομικές προσφορές στο χώρο της εστίασης (φαγητό, ποτό), σε θέατρα, αξιοθέατα και αναψυχή, ευεξία και ομορφιά (γυμναστήρια, κομμωτήρια, spa, nailspa) αλλά και προσφορές σε 300 ξενοδοχεία πολυτελείας και resorts στη Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Ευρώπη. Η εταιρεία ξεκίνησε με ένα αρχικό κεφάλαιο 40.000 δολαρίων και σήμερα η αξία της αποτιμάται στα 320 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει παρουσία σε 17 χώρες και 44 περιοχές.

Οι προσφορές της διατίθενται σε Έντυπη έκδοση αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του πολυβραβευμένου ΤHE ENTERTAINER Αpp.