Έρχονται αποκαλύψεις: 10 πολιτικοί στη λίστα της UBS

Έρχονται αποκαλύψεις: 10 πολιτικοί στη λίστα της UBS

Αναμένονται κλήσεις τις επόμενες μέρες για εξηγήσεις - Πολιτικοί, επιχειρηματίες και ...ανεπάγγελτοι με καταθέσεις - "μαμούθ" στη λίστα. 

Οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση σχετικά με τις ελβετικές λίστες έχουν εντοπίσει περίπου 10 πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία και μη, αν και μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει λάβει την κλήση για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πάντως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν για κατάθεση από τους οικονομικούς εισαγγελείς πολιτικοί (ενεργεία και μη) , για τους οποίους ταυτοποιήθηκε ότι την δεκαετία του 2000 είχαν αποστείλει εμβάσματα έως 500.000 ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS.

Εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα, έχει εντοπιστεί και κατάθεση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία φέρεται να ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία, ενώ ζευγάρι ανεπάγγελτων φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό που έφτανε τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η λίστα Μπόγιαρνς παραδόθηκε από τους Γερμανούς της κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στις ελληνικές αρχές και ελέγχεται κατά πόσο οι εμφανιζόμενες καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων είχαν δηλωθεί την ίδια περίοδο στην Εφορία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους πολιτικούς διαθέτουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς μικρά σχετικά ποσά (μέχρι 100.000 ευρώ)τα οποία πιθανότατα να μπορούν να δικαιολογήσουν με βάση τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει την τελευταία πενταετία του 2.000.