Έρχονται διευκρινίσεις για τα πιστοποιητικά νόσησης – Με θετικό rapid test οι εμβολιασμένοι

Έρχονται διευκρινίσεις για τα πιστοποιητικά νόσησης – Με θετικό rapid test οι εμβολιασμένοι
Covid-19 Rapid test as seen on medical facemasks. SARS-COV-2 Antigen Rapid Test is a self-test sold at the supermarkets in the Netherlands and Europe, using a Nasal Swab and a test Cassette. The testing kit is helpful to detect fast the Coronavirus and help to reduce the spread of the pandemic, used widely in schools, shops etc before entering. Eindhoven, the Netherlands on April 21, 2021 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Για τους εργαζόμενους εμβολιασμένους δεν χρειάζεται μοριακό τεστ για να είναι καλυμμένοι στην εργασία τους, εφόσον νοσήσουν από κορωνοϊό, αλλά αρκεί το θετικό rapid test, που θα αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγνωστικά κέντρα.

Αυτό διευκρίνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, συνομιλώντας τηλεφωνικά με τον Γιώργο Παπαδάκη, μετά την δημόσια έκκληση του παρουσιαστή από τον «αέρα» της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», να υπάρξουν διευκρινίσεις για όσα είχε πει η ίδια από την Πέμπτη, σε συνέχεια μηνυμάτων από τηλεθεατές για το αλαλούμ που επικρατεί σχετικώς με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να «καλυφθεί» η απουσία από την εργασία όσων υπαλλήλων διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, ο Γιώργος Παπαδάκης μετέφερε την διαβεβαίωση της Μίνας Γκάγκα ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει επίσημη σχετική ανακοίνωση.