Έρευνα 20/20: Ανακούφιση για τους Έλληνες πιθανή νίκη Μπάιντεν – Τι λένε για την ασθένεια του Τραμπ

Έρευνα 20/20: Ανακούφιση για τους Έλληνες πιθανή νίκη Μπάιντεν – Τι λένε για την ασθένεια του Τραμπ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διπλή έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7 - πριν και αφού διαγνώσθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ με κορονοϊό. Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τις αμερικανικές εκλογές και πώς αποτιμούν τη θητεία του σημερινού προέδρου. Πώς βλέπουν τον Τζο Μπάιντεν και τους ενοίκους του Λευκού Οίκου τις τελευταίες δεκαετίες.

To 20/20 δημοσιεύει σήμερα, λίγη ώρα πριν την Online Conference με θέμα τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που διοργανώνουν η aboutpeople, η cloud7 και το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας του Παντείου Πανεπιστημίου, δύο έρευνες κοινής γνώμης σχετικά με τη γνώμη των Ελλήνων για τη μεγάλη μάχη που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου.

Η πρώτη έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 27 ως τις 29 Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν σε αυτήν 939 άτομα. Μετά όμως τις εξελίξεις με την υγεία του προέδρου Τραμπ, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη έρευνα στις 3 και 4 Οκτωβρίου με σχετικές ερωτήσεις στην οποία συμμετείχαν 815 άτομα. Τα αποτελέσματα και των δύο ερευνών παρουσιάζουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας

  • Η εκλογή του επόμενου προέδρου δεν θα παίξει ρόλο στα θέματα της Ελλάδας
  • Ο Μπαράκ Ομπάμα θεωρείται μακράν ο καλύτερος πρόεδρος των τελευταίων δεκαετιών
  • Η ασθένεια του Τραμπ από κορονοϊό, είναι πιθανό να επηρεάσει το αποτέλεσμα
  • Οι Έλληνες θεωρούν μεγάλης σημασίας για όλο τον πλανήτητις εκλογές στις ΗΠΑ
  • Η πλειοψηφία των Ελλήνων, ελπίζει σε νίκη του Τζο Μπάιντεν

Η έρευνα, πριν την ασθένεια του Τραμπ

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων (86,6%) θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ θα είναι πολύ και αρκετά σημαντικό για όλο τον κόσμο.

Αρνητική η εικόνα του προέδρου των ΗΠΑ

Στην πρώτη έρευνα οι θετικές γνώμες που συγκεντρώνει ο Ντόναλντ Τραμπ φτάνουν το 16,5% και οι αρνητικές το 80,4%. Τις περισσότερες θετικές γνώμες τις συγκεντρώνει σε άντρες, μέσης ηλικίας, κατοίκους εκτός Αττικής, χωρίς πτυχίο.

Ποια είναι η άποψή σας για τον Ντόναλντ Τραμπ;

Παρόμοια ποσοστά  αποδοχής έχει και η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ. Το 16,8% την κρίνει θετικά και το 78,8% αρνητικά.

Πώς κρίνετε την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ τα 4 χρόνια της θητείας του;

Αντίστοιχα οι θετικές γνώμες για τον Τζο Μπάιντεν φτάνουν το 43,8% και οι αρνητικές το 26,4%. Αξίζει να σημειωθεί ότι 3 στους 10 ερωτώμενους δεν εκφράζουν γνώμη για τον υποψήφιο πρόεδρο των Δημοκρατικών.

Οι Έλληνες «ψηφίζουν» Μπάιντεν

Το 63,7% των ερωτώμενων θέλει να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου ο Τζο Μπάιντεν και το 13,4% ο Ντόναλντ Τραμπ. Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Ιούνιο ήταν 49,6% για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και 14,2% για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Πηγή: news247.gr