Έρευνα για την ετοιμότητα αντιμετώπισης της πανδημίας στην εκπαίδευση: Από την 22η στην 6η θέση η Ελλάδα

Έρευνα για την ετοιμότητα αντιμετώπισης της πανδημίας στην εκπαίδευση: Από την 22η στην 6η θέση η Ελλάδα
Μαθητές φθάνουν σε γυμνάσιο στο κέντρο της Αθήνας , Δευτέρα 10 Μαΐου 2021. Επαναλειτουργούν δια ζώσης τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, και συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα λύκεια και τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων , ενώ η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για μαθητές , εκπαιδευτικό , διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων και πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έρευνα που δείχνει την ετοιμότητα των χωρών του ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση της επίπτωσης της πανδημίας στην εκπαίδευση ανήρτησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο Facebook. Από τον πίνακα προκύπτει, ότι η θέση της Ελλάδας το 2019 ήταν στην 22η θέση και μετά ανέβηκε στην 6η θέση.

Ολόκληρη η ανάρτηση της κ. Κεραμέως:

«Προτεραιότητά μας από την αρχή της κρίσης της πανδημίας ήταν να μη χαθούν ώρες διδασκαλίας. Να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να διατηρηθεί στενή η επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με τους εκπαιδευτικούς τους.

Έρευνα του Bertelsmann Stiftung σε χώρες ΟΟΣΑ (OECD) δείχνει, ότι όταν αναλάβαμε την ηγεσία το 2019, η ετοιμότητα της χώρας μας για να αντιμετωπίσει την πανδημία στην εκπαίδευση ήταν από τις χαμηλότερες σε χώρες του ΟΟΣΑ, στην 22η θέση. Εν συνεχεία όμως η χώρα μας έκανε ένα μεγάλο άλμα και ανέβηκε στην 6η θέση στην ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στην πανδημία. Αυτό το αποτέλεσμα πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μας και στις οικογένειές τους, πιστώνεται στην εκπαιδευτική μας κοινότητα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ