Έρευνα IHS Markit: Ισχυρές οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης παρά τα προβλήματα στον εφοδιασμό

Έρευνα IHS Markit: Ισχυρές οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης παρά τα προβλήματα στον εφοδιασμό
pexels
Ο σύνθετος τελικός ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit υποχώρησε στις 59,0 μονάδες τον Αύγουστο, από το υψηλό των 15 ετών του Ιουλίου των 60,2 μονάδων. Παραμένουν οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ισχυρή παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον προηγούμενο μήνα, παρά τους φόβους για τη μετάλλαξη Δέλτα και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, σύμφωνα με την έρευνα που υποδηλώνει ότι η οικονομία του μπλοκ θα μπορούσε να επιστρέψει σε προ πανδημίας επίπεδα έως τα τέλη της χρονιάς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο σύνθετος τελικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit υποχώρησε στις 59,0 μονάδες τον Αύγουστο, από το υψηλό των 15 ετών του Ιουλίου των 60,2 μονάδων.

Παρέμεινε ωστόσο υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Πρόκειται για ακόμη ένα ισχυρό αποτέλεσμα από τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης, σημείωσε ο οικονομολόγος της IHS Markit, Joe Hayes.

Οι συνεχείς διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας όμως που προκαλούνται από την πανδημία οδηγούν το κόστος των πρώτων υλών σε εκτόξευση ξανά. Ο δείκτης τιμών εισροών ήταν κοντά σε ρεκόρ, στις 69,5 μονάδες, αν και υποχώρησε από τις 69,9 του Ιουλίου.