Επιτροπή Πόθεν Εσχες: Περαιτέρω έρευνα για Σταθάκη και Φλαμπουράρη

Επιτροπή Πόθεν Εσχες: Περαιτέρω έρευνα για Σταθάκη και Φλαμπουράρη

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Γιώργου Σταθάκη για τη συμπληρωματική δήλωση του 2012.

Με απόφασή της, η αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής διέταξε τη διενέργεια έρευνας ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Σταθάκη. Η Επιτροπή έδωσε επίσης εντολή ελέγχου και για τους ισολογισμούς της εταιρείας που είχε στην κατοχή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ειδικότερα, η Επιτροπή έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν αν το μη δηλωθέν ποσό του 1 εκατομμυρίου σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό του υπουργού. Παρόλα αυτά, στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής επιβεβαιώθηκε πως η αναφορά του κυρίου Σταθάκη ότι παρέλειψε να δηλώσει το ποσό στην περιουσιακή δήλωσή του που αφορούσε τη χρήση του 2011 αλλά και ότι το επίμαχο ποσό εμφανίζεται στη δήλωση για τη χρήση του 2012.

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης να ελέγξει και την καταγγελία του Χάρη Θεοχάρη σχετικά με τους ισολογισμούς της πρώην εταιρείας του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, οι οποίοι σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού παραπέμπουν σε «μαύρα ταμεία».

Συνολικά έχουν βρεθεί 50 – 60 πολιτικά πρόσωπα που έχουν κενά και τους εστάλη επιστολή ώστε εντός 10 ημερών να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.