Έρευνα: Τα ESG παίζουν μεγάλο ρόλο σε συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων

Έρευνα: Τα ESG παίζουν μεγάλο ρόλο σε συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων
Του Allan Murray

Σημάδι των καιρών: το 25% των διευθυνόντων συμβούλων των ΗΠΑ που επιδιώκουν δραστηριότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών φέτος λένε ότι ο «πρωταρχικός στόχος» τους είναι η ενίσχυση της απόδοσης των ESG ή η βελτίωση του αποτυπώματος βιωσιμότητας.

Είναι η πρώτη φορά που είδα τα ESG και τη βιωσιμότητα να εμφανίζονται ως σημαντικός μοχλός των συμφωνιών. Η έρευνα μεταξύ των διευθυνόντων συμβούλων των ΗΠΑ, η οποία διεξήχθη από την EY, δείχνει ότι τα ESG και η βιωσιμότητα ξεπέρασαν την «επένδυση επικεντρωμένη στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων» (24%) και την «απόκτηση τεχνολογίας, ταλέντου, νέων δυνατοτήτων παραγωγής ή καινοτόμων startups» (16%).

Η έρευνα θα πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι αφύπνισης για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η εταιρική εστίαση στην κλιματική αλλαγή είναι απλώς «πράσινο ξέπλυμα». Σύμφωνα με την EY, «η πλειοψηφία των ερωτηθέντων CEO των ΗΠΑ (75%) έχει υιοθετήσει τα ESG για στρατηγικούς λόγους – όπως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και χαμηλότερο κόστος κεφαλαίου – και όχι λόγω πίεσης από τις ρυθμιστικές αρχές».

Όταν ρωτήθηκαν «Ποιες προκλήσεις και ευκαιρίες συμβάλλουν περισσότερο στον μεταβαλλόμενο ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου;», το 28% των ερωτηθέντων από την EY απάντησε «η αυξανόμενη εστίαση στα ESG», σε σύγκριση με το 21% που ανέφερε τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» και το 16% που ανέφερε το «εργατικό δυναμικό και την κουλτούρα». Η έρευνα περιελάμβανε 336 επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών – 63% εισηγμένες και 37% ιδιωτικές.

Το Fortune Connect προσκαλεί την επόμενη γενιά επιχειρηματικών ηγετών να ενταχθούν στην κοινότητά μας

Παράλληλα, το Fortune σήμερα το πρωί ανοίγει την κοινότητά του Fortune Connect – με στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την έμπνευση της επόμενης γενιάς επιχειρηματικής ηγεσίας – σε στελέχη πέρα από εκείνα που εργάζονται στις 20 εταιρείες που υποστηρίζουν αυτήν τη στιγμή την πλατφόρμα. Εάν ενδιαφέρεστε να χτίσετε δεξιότητες ως ηγέτης με γνώμονα τον σκοπό ή ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς λειτουργεί πραγματικά ο νέος κόσμος της διαχείρισης των ESG, το Connect θα μπορούσε να είναι μια κοινότητα για εσάς.