Έρευνα της ΠΑΚΟΕ: Ποιες παραλίες είναι κατάλληλες για κολύμπι

Έρευνα της ΠΑΚΟΕ: Ποιες παραλίες είναι κατάλληλες για κολύμπι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 71 (22%) είναι ακατάλληλες σε σύνολο 323 που αναλύθηκαν.

Σε μια εξαιρετική έρευνα για τις παραλίες και τους χώρους κολύμβησης που είναι πιο καθαροί και πιο βρόμικοι στην Αττική, προχώρησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών.

Το Κέντρο έκανε μετρήσεις και κατέγραψε την κατάσταση που βρίσκονται τα νερά σε 323 παραλίες πέριξ της Αττικής προκειμένου, με μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις, να δώσει στον κόσμο την κατάσταση που επικρατεί. Η έκπληξη είναι ότι υπάρχουν ακατάλληλες περιοχές για κολύμβηση ακόμη και σε μέρη που είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστα.

Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτήν, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm.

Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τες Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 71 (22%) είναι ακατάλληλες σε σύνολο 323 που αναλύθηκαν.