Έρευνα των γερμανικών αρχών στη Daimler για «πειραγμένο» λογισμικό 60.000 αυτοκινήτων Mercedes

Έρευνα των γερμανικών αρχών στη Daimler για «πειραγμένο» λογισμικό 60.000 αυτοκινήτων Mercedes
Η αρμόδια επιτροπή εξετάζει ύποπτο λογισμικό στα αυτοκίνητα Mercedes-Benz GLK 220 CDI, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2012 και 2015, αφότου οι δοκιμές έδειξαν ότι πληρούν τα όρια εκπομπών ρύπων, μόνο όταν ενεργοποιείται κάποια λειτουργία.

Έρευνα στη Daimler κάνει η γερμανική αρχή που είναι υπεύθυνη για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας KBA, λόγω υποψίας ότι 60.000 αυτοκίνητα της Mercedes ήταν εξοπλισμένα με λογισμικό που αποσκοπούσε στην εξαπάτηση των δοκιμών εκπομπών ρύπων, σημειώνει η εφημερίδα Bild, την Κυριακή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκπρόσωπος της Daimler, που είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία της Mercedes-Benz, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει τα γεγονότα και συνεργάζεται πλήρως με την KBA.

Η Bild υπογραμμίζει ότι η KBA εξέτασε ύποπτο λογισμικό στα αυτοκίνητα Mercedes-Benz GLK 220 CDI που κατασκευάστηκαν το χρονικό διάστημα μεταξύ 2012 και 2015, αφότου οι δοκιμές έδειξαν ότι πληρούν τα όρια εκπομπών ρύπων, μόνο όταν ενεργοποιείται κάποια λειτουργία.

Όπως θυμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, από το 2015 που η Volkswagen παραδέχτηκε το σκάνδαλο με τις εκπομπές αερίων στις ΗΠΑ, το θέμα έχει εξαπλωθεί και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Daimler διέταξε την ανάκληση 3 εκατ. οχημάτων για την επιδιόρθωση εκπομπών ρύπων, που προέρχονται από τους πετρελαιοκινητήρες τους.