Έρευνες για το ηλεκτρονικό εμπόριο από τον ΕΣΗΕ

Έρευνες για το ηλεκτρονικό εμπόριο από τον ΕΣΗΕ

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου εξασφάλισε αναλυτικές έρευνες για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου ΕΣΗΕ (Greek e-Commerce Association- GRECA) ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε, άνευ κόστους για τα μέλη του, αναλυτικές έρευνες για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη, των οποίων η συνολική αξία υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ, σε απευθείας αγορά τους από τον eCommerce Europe.

Ο eCommerce Europe, ο πανευρωπαϊκός θεσμός για το ηλεκτρονικό εμπόριο, μέλος του οποίου είναι και ο GRECA, δημοσιεύει σε ετήσια βάση λεπτομερείς έρευνες που αποτυπώνουν πλήρως τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη, ενώ παρουσιάζουν αναλυτικά reports για περισσότερες από 30 χώρες.

Συγκεκριμένα, για κάθε χώρα αναφέρονται στοιχεία όπως: προφίλ της χώρας, υποδομές και περιθώρια ανάπτυξης στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ποσοστό online καταναλωτών και δημογραφικά στοιχεία, ετήσιος τζίρος από ηλεκτρονικές αγορές κατηγορίες προϊόντων που πραγματοποιούν τα μεγαλύτερα ποσοστά του τζίρου online, συμβουλές και προτάσεις προς τα e-shops που σκοπεύουν να επεκταθούν στην κάθε χώρα της Ευρώπης ξεχωριστά, κ.α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα παραπάνω δεδομένα, καθώς και πλήθος ακόμα πληροφοριών, που αναφέρονται στις εν λόγω μελέτες ηλεκτρονικού εμπορίου, τις καθιστούν εξαιρετικής σημασίας για τα ελληνικά e-shops που στοχεύουν σε επικείμενη επέκταση τους στην Ευρώπη, μια αγορά η οποία υπερβαίνει τα 350 δισ. ευρώ σε συνολικό τζίρο και έχει περισσότερους από 250 εκατ. eShoppers.

Συγκεκριμένα, οι χώρες που αναλύονται σε κάθε ξεχωριστό European Report είναι οι εξής: Central Europe (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία), Eastern Europe (Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία), Northern Europe (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Λιθουανία, Ισλανδία, Λετονία, Εσθονία), Southern Europe (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Πορτογαλία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα) και Western Europe (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο).