Οι ερευνητές εξηγούν πόσες ώρες πρέπει να εργαζόμαστε για να είμαστε πιο αποδοτικοί

Οι ερευνητές εξηγούν πόσες ώρες πρέπει να εργαζόμαστε για να είμαστε πιο αποδοτικοί

Πείτε «αντίο» στο οκτάωρο του γραφείου.

Έχετε νιώσει ποτέ πως δε μπορείτε να αποδώσετε όσο θα θέλατε στη δουλειά σας, ενώ δουλεύετε αρκετές ώρες; Σε μια προσπάθεια να τα προλάβετε όλα, δεν κάνετε διαλείμματα αλλά συνεχίζετε να αισθάνεστε πως ένα οκτάωρο στο γραφείο δεν είναι αρκετό; Εάν ναι, η παρακάτω έρευνα σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο έρχεται να «γκρεμίσει» τον μύθο που θέλει η μεγάλη αποδοτικότητα στην εργασία να συνδέεται με ένα εξαντλητικό πρόγραμμα και ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή. O John Trougakos, υπεύθυνος της έρευνας εξηγεί πως η σωματική εξόντωση συνεπάγεται τη ψυχολογική εξόντωση και πως εμείς οι ίδιοι εμποδίζουμε την αποδοτικότητα μας.

Σύμφωνα με τους κοινωνικούς ερευνητές του Draugiem Group, υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες τις οποίες πρέπει να εργαζόμαστε.
Για μεγαλύτερη αποδοτικότητα, λοιπόν, οι ερευνητές προτείνουν 52 λεπτά εργασίας, ένα διάλειμμα 17 λεπτών και πάλι από την αρχή. Το συμπέρασμα προέκυψε από την ανάλυση δεδομένων των πιο παραγωγικών εργαζομένων, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε έκαναν διαλείμματα ώστε να ξεκουραστούν και να απομακρυνθούν από τον υπολογιστή τους.

Η Julia Gifford σε μια προσπάθεια της να αναλύσει τα αποτελέσματα της έρευνας, εξήγησε πως για καλύτερο αποτέλεσμα στην εργασία δεν χρειάζεται ένα εξοντωτικό ωράριο, αλλά πιο έξυπνη διαχείριση του χρόνου με μικρά και συχνά διαλείμματα.
Δοκιμάστε το και εσείς!