Έργα ύψους 430 εκατ. ευρώ στη Μέση Ανατολή από την ΤΕΡΝΑ

Οικοδομικό έργο για τη βασιλική οικογένεια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ολοκλήρωσε η ΤΕΡΝΑ, θυγρατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Την κατασκευή του συγκροτήματος Al Rayyan στη Sharjah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για λογαριασμό της Βασιλικής Οικογένειας, ολοκλήρωσε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συγκρότημα Al Rayyan έχει συνολική επιφάνεια 250.000 τ.μ. και απαρτίζεται από επταώροφο εμπορικό κέντρο, τρεις (3) πύργους με συνολικά 41 ορόφους ο καθένας και δύο υπόγεια parking.

Οι δύο από τους πύργους περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 διαμερίσματα και έχουν ύψος 157,5 μ. ο καθένας, ενώ ο τρίτος θα στεγάζει γραφεία και το ύψος του ξεπερνά τα 159 μ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ολοκλήρωση του έργου καθιστά την ΤΕΡΝΑ την πρώτη και μόνη ως τώρα ελληνική τεχνική εταιρεία με πιστοποίηση εμπειρίας κατασκευής κτηρίων HIGH RISE.

Σημειώνεται ότι την τρέχουσα περίοδο η ΤΕΡΝΑ κατασκευάζει πέντε (5) έργα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 430 εκατ. ευρώ.

Το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ.